plny-hrniec_transparent_negativ.png

Excelentné rumové rožteky plnené lekvárom: Nekysnuté a veľmi jednoduché!

Perfektný dezert na víkend, alebo aj na sviatočný stôl. Máte ich hotové za chvíľu a chutia fantasticky.

Perfektný dezert na víkend, alebo aj na sviatočný stôl. Máte ich hotové za chvíľu a chutia fantasticky.

Potrebujeme:

4 šálky hladkej múky (1 šálka 250 ml)

50 g čerstvého droždia

2 lyžice rumu

¼ lyžičky soli

2 vajcia

½ šálky hustej kyslej smotany

1,5 šálky hustého slivkového lekváru

0,5 šálky jahodového džemu

Múku

Poleva:

200 g práškového cukru

3 lyžice rumu

2-3 lyžice horúcej vody

Postup:

V menšej miske rozmiešame cukor s droždím a dobre premiešame, prikryjeme a necháme odstáť pár minút tak, aby droždie získalo tekutú konzistenciu. V miske zmiešame slivkový lekvár a džem.

Rúru nastavíme na 170 stupňov. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Do misky nasypeme múku, pridáme nastrúhané chladné maslo a premiešame prstami. Potom pridáme soľ, 1 vajce, smotanu a droždie. Uhnetieme jednotné cesto, vláčne, s ktorým sa dobre pracuje. Netreba miesiť dlho, všetko, čo potrebujete je zmiešať všetky prísady. S cestom pracujeme hneď, netreba čakať na kysnutie.

Cesto rozdelíme na pomúčenej doske 6-8 častí a každú vyformujeme do tvaru kruhu.

Každý kruh rozdelíme na 6-8 trojuholníkov. Na každý trojuholník navrstvíme náplň a zrolujeme. Preložíme na plech, potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút.

Po upečení potrieme polevou z rumu, cukru a vody. To je všetko, prajeme vám dobrú chuť! :-)

Linda V.

zdroj: mojegotowanie

Najlepšie recepty na dnes