Aj úplne obyčajný koláč bude vďaka nej dokonalý: Excelentná orechová náplň do závinov, koláčov a zákuskov!

Najlepšia orechová náplň do dezertov, podľa starého a rokmi overeného receptu. Ako ju pripravujete vy? :-)

Najlepšia orechová náplň do dezertov, podľa starého a rokmi overeného receptu. Ako ju pripravujete vy? :-)

Potrebujeme:

400 g mletých orechov

350 ml vriacej vody

150 – 200 g kr. cukru

1 lyžičku perníkového korenia

Hrsť hrozienok + vodu na namáčanie

...

Strúhanú kôru z 1 citróna

1 lyžicu rumu, alebo rumovej arómy

1 lyžicu marhuľového džemu

1 lyžicu medu

1 bal. vanilkového cukru

Postup:

Hrozienka si namočíme do horúcej vody, aby zmäkli a nabobtnali.

Do hrnca nalejeme vodu s cukrom, privedieme do varu, potom pridáme orechy, premiešame a necháme krátko povariť. Potom pridáme všetky ostatné prísady a dobre premiešame. Môžeme používať do závinov, koláčov či iných dezertov podľa chuti.