plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ešte ste nejedli rolované bravčové rezne: Naplniť, zrolovať a vložiť do hrnca!

Dokonca aj dokonalé bravčové rezne v chrumkavom cestíčku, dostatočne veľké na to, aby pokryli celý tanier, môžu byť časom nudné.

Po vyklepaní tĺčikom sa vytvorí veľký plátok, ktorý treba zvinúť a podávať s chutnou plnkou.

 

 

Výborný recept na plnené bravčové rolky z portálu przyslijprzepis.

Potrebujeme:

400 g bravčového karé

3-4 väčšie cibule

300 ml kyslej smotany

150 g hladkej múky

250 g šampiňónov

1 ČL soli

1 ČL semienok koriandra

1 ČL sušenej saturejky

3 ČL mletého čierneho korenia

2 PL octu

1 PL kryštálového cukru

4 PL rastlinného oleja

 

 

Postup:

Bravčové mäso umyjeme a osušíme papierovou utierkou.

Mäso nakrájame na plátky – ako na klasické bravčové rezne.

Koriander rozdrvíme v mažiari alebo tĺčikom.

 

 

Mäso potrieme čiernym korením, soľou, saturejkou a koriandrom.

Plátky jemne vyklepeme tĺčikom.

Necháme odstáť asi 15 minút.

 

 

Nakrájame 3 cibule.

Vložíme ich do misky.

Zalejeme octom, pridáme soľ a cukor.

 

 

Premiešame a odstavíme na 10 minút.

Zvyšnú cibuľu nakrájame nadrobno.

Z marinády odstránime cibuľu.

 

 

Cibuľu po častiach ukladáme na mäsové plátky a zvinieme do rolády.

Celé to môžeme upevniť špáradlom.

Ak sa mäso nedá stočiť, plátok opäť vyklepeme a zredukujeme množstvo cibuľovej plnky vo vnútri.

 

 

Rolky zľahka obalíme v múke.

Na panvici rozohrejeme olej.

Mäso opečieme z oboch strán dozlatista.

 

 

Vyprážané rolky preložíme do hrnca.

Šampiňóny nakrájame na menšie kúsky.

Na panvici, v ktorej sme opekali mäso, osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu a šampiňóny.

 

 

Po pár minútach zalejeme smotanou.

Pridáme asi 150 ml vody a prevaríme.

Omáčku zredukujeme – mala by zhustnúť.

 

 

Pomôžeme tomu tak, že počas vyprážania pridáme 1-2 polievkové lyžice múky.

Hustou omáčkou polejeme rolky v hrnci.

Prikryté dusíme na miernom ohni asi 40 minút, kým mäso nezmäkne.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes