Dokonca aj dokonalé bravčové rezne v chrumkavom cestíčku, dostatočne veľké na to, aby pokryli celý tanier, môžu byť časom nudné.
Po vyklepaní tĺčikom sa vytvorí veľký plátok, ktorý treba zvinúť a podávať s chutnou plnkou.
Výborný recept na plnené bravčové rolky z portálu przyslijprzepis.
Potrebujeme:
400 g bravčového karé
3-4 väčšie cibule
300 ml kyslej smotany
150 g hladkej múky
250 g šampiňónov
1 ČL soli
1 ČL semienok koriandra
1 ČL sušenej saturejky
3 ČL mletého čierneho korenia
2 PL octu
1 PL kryštálového cukru
4 PL rastlinného oleja
Postup:
Bravčové mäso umyjeme a osušíme papierovou utierkou.
Mäso nakrájame na plátky – ako na klasické bravčové rezne.
Koriander rozdrvíme v mažiari alebo tĺčikom.
Mäso potrieme čiernym korením, soľou, saturejkou a koriandrom.
Plátky jemne vyklepeme tĺčikom.
Necháme odstáť asi 15 minút.
Nakrájame 3 cibule.
Vložíme ich do misky.
Zalejeme octom, pridáme soľ a cukor.
Premiešame a odstavíme na 10 minút.
Zvyšnú cibuľu nakrájame nadrobno.
Z marinády odstránime cibuľu.
Cibuľu po častiach ukladáme na mäsové plátky a zvinieme do rolády.
Celé to môžeme upevniť špáradlom.
Ak sa mäso nedá stočiť, plátok opäť vyklepeme a zredukujeme množstvo cibuľovej plnky vo vnútri.
Rolky zľahka obalíme v múke.
Na panvici rozohrejeme olej.
Mäso opečieme z oboch strán dozlatista.
Vyprážané rolky preložíme do hrnca.
Šampiňóny nakrájame na menšie kúsky.
Na panvici, v ktorej sme opekali mäso, osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu a šampiňóny.
Po pár minútach zalejeme smotanou.
Pridáme asi 150 ml vody a prevaríme.
Omáčku zredukujeme – mala by zhustnúť.
Pomôžeme tomu tak, že počas vyprážania pridáme 1-2 polievkové lyžice múky.
Hustou omáčkou polejeme rolky v hrnci.
Prikryté dusíme na miernom ohni asi 40 minút, kým mäso nezmäkne.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!