plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ešte nikdy som nerobila takú chutnú rýchlovku na obed. CUKETOVÉ palacinky s kefírom: jemné, vláčne a nadýchané!

Vynikajúci recept na cuketové palacinky. Neskutočne jemné a vláčne.

Ako určite viete, palacinkové cesto je jedno z najjednoduchších.

 

 

Pripraviť ho zvládnu aj úplné začiatočníčky v pečení.

Zvyčajne sa toto cesto robí z mlieka, ale tento recept je oveľa chutnejší.

Základom je kefír, ktorý robí palacinky ešte vláčnejšími.

A, samozrejme, nemôže chýbať veľmi populárna cuketa, vďaka ktorej viete palacinky pripraviť aj naslano a veľmi chutne.

 

 

Ak chcete, môžete pridať aj jeden strúčik cesnaku, prípadne koreniny či bylinky podľa chuti.

Potrebujeme:

450 g cuketa

300 ml kefír

350 g hladká múka

4 ks vajce

2 lyžice nasekaný petržlen

1 lyžička soľ

1/2 lyžičky jedlá sóda

na pomastenie palaciniek:

maslo

na pomastenie panvice:

olej

Voliteľné:

 

 

1 strúčik cesnaku

kyslá smotana

bylinky podľa chuti

koreniny podľa chuti

Postup:

Cuketu umyjeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

 

 

Osolíme a necháme chvíľu odstáť.

Cuketa pustí vodu, ktorú zlejeme, cuketu poriadne stlačíme v rukách.

K takto pripravenej cukete pridáme vajíčka.

 

 

Pridáme aj kefír, nasekanú petržlenovú vňať.

Dobre premiešame.

Postupne pridávame múku zmiešanú so sódou.

 

 

Vymiešame hladké cesto.

Panvicu potrieme olejom a necháme zahriať.

Vyprážame z oboch strán dozlatista.

Ak máte čas, nechajte pripravené cesto stáť 20 minút, palacinky tak budú ešte lahodnejšie.

Upečené palacinky potierame maslom.

Podávame napríklad s kyslou smotanou.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes