plny-hrniec_transparent_negativ.png

Stehienka pečiem často, ale takéto fantastické sme ešte nejedli: 100-ročný recept na cmarové kuriatko – rozplýva sa v ústach!

Fantastické kuracie stehienka marinované v cmare. Sú nesmierne chutné, lahodné a doslova sa rozplývajú na jazyku.

Fantastické kuracie stehienka marinované v cmare. Sú nesmierne chutné, lahodné a doslova sa rozplývajú na jazyku. Recept má už viac ako 100 rokov.

Potrebujeme:

  • 6 kusov stiehn (používame celé stehná)
  • 1,5 – 2 poháre cmaru
  • 1 – 2 lyžice oleja,
  • sušený alebo čerstvý cesnak
  • mleté biele korenie
  • sladká mletá paprika
  • pikantná mletá paprika
  • soľ

Postup: 

Stehienka opláchneme a vysušíme. Cmar zmiešame s cenakom, soľou, koreninami a do tejto marinády naložíme na noc kuracie stehienka – marinádu aj so stehienkami môžeme dať do uzatvárateľného vrecka a dobre pretrepať, aby sa marináda dostala na všetky miesta.

Na druhý deň vyberieme stehienka z chladničky a necháme približne pol hodinku pri izbovej teplote a potom ich len uložíme na plech vymastený trochou oleja. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov cca 45-60 minút, počas pečenia je dobré párkrát preliať stehienka výpekom. Ak je to potrebné, podlejte počas pečenia trochou vody. V prípade, že sa stehienka začínajú zvrchu príliš pripekať, môžeme zakryť alobalom a nechať odkryté aj na posledné minúty.

Odporúčam, pretože to mäso je veľmi jemné a doslova sa roztápa v ústach.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: smacznapyza.blogspot.com  

Najlepšie recepty na dnes