BRAVČOVÉ kúsky v horčicovej omáčke: Naozaj je to lepšie ako vyprážaný rezeň (RECEPT)!

Delikátny recept na bravčovú špecialitu, akú ste doteraz ešte nemali šancu ochutnať.

 

 

Jedna porcia u nás doma nikdy nestačí a tak sa musím riadne obracať, aby som všetkým labužníkom dokázal vyhovieť.

Ešte šťastie, že samotná príprava je absolútne nenáročná.

Famózny recept z youtube kanála RBB Recipes.

Potrebujeme:

240 g cibule

600 g bravčového mäsa

120 g nakladaných uhoriek

150 g šampiňónov

150 g nakladanej kapie

čili podľa chuti

mleté čierne korenie

 

 

soľ

rastlinný olej

70 g paradajkového pretlaku

1 PL horčice

1 PL worcesterovej omáčky

500 ml hovädzieho vývaru

1 ČL kryštálového cukru

zemiakový škrob

Postup:

Cibuľu ošúpeme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky.

Nakladané uhorky nakrájame na tenké plátky.

Šampiňóny nakrájame na plátky.

 

 

Potom nakrájame nakladanú kapiu na úzke plátky.

Z čili papričky odstránime stonku a jadierka.

Na jemno nakrájame.

Mäso nakrájame na malé tenké kúsky. Potom nakrájané bravčové mäso posypeme čiernym korením a soľou.

Na panvici zohrejeme rastlinný olej.

 

 

Vložíme mäso, smažíme 8 minút na prudkom ohni.

Potom pridáme cibuľu a smažíme 5 minút.

Ďalej pridáme paradajkový pretlak a horčicu.

Premiešame a smažíme 5 minút.

Pridáme šampiňóny a dobre zamiešame.

 

 

Nalejeme worcesterovú omáčku a premiešame.

Pridáme hovädzí vývar.

Zamiešame, prikryjeme a varíme 15 minút.

 

 

Nakoniec pridáme nakrájanú zeleninu.

Dôkladne premiešame a necháme variť 5 minút.

Pridáme cukor a soľ podľa chuti.

 

 

V miske s vodou miešaním rozpustíme škrob a zmes nalejeme do panvice.

Dôkladne miešame a chvíľu podusíme.

Hotový guláš dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou a servírujeme s krajcom čerstvého chleba.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Dnes najobľúbenejšie