Delikátny recept na bravčovú špecialitu, akú ste doteraz ešte nemali šancu ochutnať.
Jedna porcia u nás doma nikdy nestačí a tak sa musím riadne obracať, aby som všetkým labužníkom dokázal vyhovieť.
Ešte šťastie, že samotná príprava je absolútne nenáročná.
Famózny recept z youtube kanála RBB Recipes.
Potrebujeme:
240 g cibule
600 g bravčového mäsa
120 g nakladaných uhoriek
150 g šampiňónov
150 g nakladanej kapie
čili podľa chuti
mleté čierne korenie
soľ
rastlinný olej
70 g paradajkového pretlaku
1 PL horčice
1 PL worcesterovej omáčky
500 ml hovädzieho vývaru
1 ČL kryštálového cukru
zemiakový škrob
Postup:
Cibuľu ošúpeme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky.
Nakladané uhorky nakrájame na tenké plátky.
Šampiňóny nakrájame na plátky.
Potom nakrájame nakladanú kapiu na úzke plátky.
Z čili papričky odstránime stonku a jadierka.
Na jemno nakrájame.
Mäso nakrájame na malé tenké kúsky. Potom nakrájané bravčové mäso posypeme čiernym korením a soľou.
Na panvici zohrejeme rastlinný olej.
Vložíme mäso, smažíme 8 minút na prudkom ohni.
Potom pridáme cibuľu a smažíme 5 minút.
Ďalej pridáme paradajkový pretlak a horčicu.
Premiešame a smažíme 5 minút.
Pridáme šampiňóny a dobre zamiešame.
Nalejeme worcesterovú omáčku a premiešame.
Pridáme hovädzí vývar.
Zamiešame, prikryjeme a varíme 15 minút.
Nakoniec pridáme nakrájanú zeleninu.
Dôkladne premiešame a necháme variť 5 minút.
Pridáme cukor a soľ podľa chuti.
V miske s vodou miešaním rozpustíme škrob a zmes nalejeme do panvice.
Dôkladne miešame a chvíľu podusíme.
Hotový guláš dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou a servírujeme s krajcom čerstvého chleba.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: