plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prestaňte kupovať LÍSTKOVÉ CESTO: Naučím vás, ako si lacno a rýchlo vyrobiť zásobu aj na pol roka!

Veľmi jednoduchý a cenovo dostupný recept na lístkové cesto plnené mäsovou zmesou.

Chutí fantasticky, takže jedna porcia vám nikdy nebude stačiť.

 

 

Fantastický recept na lahodný pokrm z lístkového cesta z youtube kanála Peri’nin sihirli Mutfağı.

Uvedená dávka je na jedno lístkové cesto, podľa potreby si množstvo upravte.

Potrebujeme:

Cesto:

500 g hladkej múky (4,5 – 5 šálok)

1 ČL soli

1 PL kryštálového cukru

65 ml rastlinného oleja (1/2 čajového pohára)

1 pohár vody (200 ml)

200 g masla

Na náplň:

400 g mletého mäsa

2 cibule

soľ

mleté čierne korenie

čili

rastlinný olej

petržlenovú vňať

Na potretie:

1 žĺtok

1 ČL mlieka

Postup:

Do misky nasypeme múku a soľ.

Potom pridáme cukor a rukou premiešame.

 

 

Nalejeme olej a vodu, rukou vymiesime vláčne cesto.

Cesto preložíme na stôl a vytvarujeme z neho guľu.

Potom cesto vložíme do plastového vrecka a necháme 15 minút odpočívať.

Po uplynutí doby vyberieme cesto na pomúčený stôl.

Posypeme múkou a vyvaľkáme.

 

 

Vyvaľkané cesto potrieme hrubou vrstvou zmäknutého masla.

Okraje cesta preložíme na tretiny cez seba (viď video).

Zložené cesto opäť potrieme maslom, cesto zložíme do štvorca.

Zabalíme do potravinovej fólie.

Vložíme na 10 minút do mrazničky.

 

 

Po uplynutí doby preložíme cesto na pomúčený stôl.

Znova ho čo najviac rozvaľkáme.

Potrieme zvyšným maslom a zložíme. Zložené cesto zabalíme do potravinovej fólie.

Vložíme na pol hodinu do mrazničky.

Ak chcete cesto uskladniť a použiť ho neskôr, jednoducho ho nechajte v mrazničke a použite podľa potreby, ako lístkové cesto z obchodu.

Plnka:

Do hlbokej panvice pridáme mleté mäso, prikryjeme a uvaríme.

 

 

Potom pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, soľ, korenie a zamiešame.

Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať a všetko spolu premiešame.

Po uplynutí doby cesto trochu rozvaľkáme a rozdelíme na polovicu.

 

 

Cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika veľkosti plechu, na ktorom ho budeme piecť.

Potom cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Roztiahneme ho po celej ploche.

 

 

Na cesto nanesieme plnku.

Potom rozvaľkáme aj druhú polovicu cesta a položíme na plnku.

Nakrájame veľké štvorce a potrieme žĺtkom.

 

 

Na vrchu spravíme nožom zárezy.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180°C dozlatista.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes