plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nanukové ESKIMO rezy s čokoládovou polevou: Je ĽAHŠÍ než si myslíte, prevalcuje krémeš i famózne veterníky!

Objavila som tento recept na internete a moje deti sa doň okamžite zamilovali.

 

 

Nie nadarmo sa zákusku hovorí „nanukové rezy“. Chutí naozaj ako nanuk a je veľmi jemný.

Už viem, čo budem piecť najmladšej dcérke na narodennovú oslavu.

Zákusok sa dá prirpaviť aj ako torta v klasickej tortovej forme.

Potrebujeme:

Cesto:

200 g práškový cukor

200 g polohrubá múka

120 g mleté vlašské orechy

7 lyžíc uvarená káva

4 ks vajce

1/2 bal. prášok do pečiva

Krém:

 

 

200 g maslo

200 g práškový cukor

1 ks žĺtok

1 bal. vanilkový cukor

Ďalej:

250 ml mlieko

3 lyžice hladká múka

Poleva:

 

 

100 g čokoláda

100 g tuk

Postup:

Cesto:

Žĺtky oddelíme od bielkov.

Bielky vyšľaháme do tuhej peny a odložíme bokom.

 

 

V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do tuhej peny.

Postupne pridáme kávu a múku zmiešanú s práškom do pečiva a mletými orieškami.

Na záver opatrne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.

 

 

Pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vymastili tukom a vysypali múkou.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.

Upečené cesto necháme vychladnúť.

Krém:

 

 

Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.

Maslo vyšľaháme s cukrom, vanilkou a žĺtkom do peny.

Postupne pridávame vychladnutú kašu z múky a mlieka.

Poleva:

 

 

Čokoládu s tukom necháme spojiť vo vodnom kúpeli.

Čokoládovú polevu najejeme na vrch dezertu a necháme stuhnúť.

Teraz už stačí len koláčik nakrájať na klasické rezy.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes