Nanukové rezy ESKIMO (bez pečenia): Sušienkový vrch s kokosom, vanilkovým krémom a lahodnou polevou!

Tento nepečený dezert chutí úplne ako náš obľúbený nanuk z detstva.

Ideálny na letné maškrtenie.

 

 

Skúste tento výborný recept na chladenú maškrtu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Cesto:

350 g sušienok (kakaové alebo svetlé výber je na vás)

200 g masla

80 g cukru

3 lyžice kakaa

2 vajíčka

10 lyžíc mlieka

100 g nasekaných vlašských orechov (orechy nasekajte na väčšie kúsky aby ich v ceste bolo cítiť)

150 g mletého kokosu

Krém:

 

 

150 g masla

150 g cukru

1 balenie vanilkového pudingu (Môže byť aj Zlatý klas)

2 dl šľahačkovej smotany

Poleva:

 

 

9 lyžičiek cukru

5 lyžičiek vody

3 lyžice kakaa

2 lyžice masla

Postup:

Začnite prípravou základu.

V hrnci si nechajte rozpustiť maslo, cukor a kakao.

 

 

Najlepšie bude, ak si všetky ingrediencie necháte rozpustiť nad parou.

Následne pridajte rozšľahané vajíčka a miešajte, kým zmes nezovrie a nezhustne.

Hotovú zmes potom odstráňte z ohňa a pridajte k nej rozdrvené sušienky spolu s mliekom, kokosom a orechmi.

 

 

Všetko poriadne premiešajte.

Touto hmotou vyplňte tortovú formu.

Keď je cesto hotové, môžete prejsť na prípravu krému.

 

 

Zmiešajte rozpustené maslo spolu s vanilkovým pudingom.

Následne k tomu pridajte vyšľahanú šľahačku.

 

 

Hotový krém naneste na sušienkové cesto a vložte na 30 minút do chladničky.

Počas chladenia si pripravte polevu.

Do hrnca pridajte cukor s vodou a nechajte povariť. Keď zmes pobubláva, pridajte kakao.

Poriadne premiešajte a dajte opäť na sporák.

 

 

Za stáleho miešania pridajte maslo.

Vznikne vám tmavá hmota, ktorá sa pred použitím nechá mierne vychladnúť.

 

 

Keď je hmota vychladená môžete ňou poliať hotový koláčik.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels