Tento nepečený dezert chutí úplne ako náš obľúbený nanuk z detstva.
Ideálny na letné maškrtenie.
Skúste tento výborný recept na chladenú maškrtu.
Potrebujeme:
Cesto:
350 g sušienok (kakaové alebo svetlé výber je na vás)
200 g masla
80 g cukru
3 lyžice kakaa
2 vajíčka
10 lyžíc mlieka
100 g nasekaných vlašských orechov (orechy nasekajte na väčšie kúsky aby ich v ceste bolo cítiť)
150 g mletého kokosu
Krém:
150 g masla
150 g cukru
1 balenie vanilkového pudingu (Môže byť aj Zlatý klas)
2 dl šľahačkovej smotany
Poleva:
9 lyžičiek cukru
5 lyžičiek vody
3 lyžice kakaa
2 lyžice masla
Postup:
Začnite prípravou základu.
V hrnci si nechajte rozpustiť maslo, cukor a kakao.
Najlepšie bude, ak si všetky ingrediencie necháte rozpustiť nad parou.
Následne pridajte rozšľahané vajíčka a miešajte, kým zmes nezovrie a nezhustne.
Hotovú zmes potom odstráňte z ohňa a pridajte k nej rozdrvené sušienky spolu s mliekom, kokosom a orechmi.
Všetko poriadne premiešajte.
Touto hmotou vyplňte tortovú formu.
Keď je cesto hotové, môžete prejsť na prípravu krému.
Zmiešajte rozpustené maslo spolu s vanilkovým pudingom.
Následne k tomu pridajte vyšľahanú šľahačku.
Hotový krém naneste na sušienkové cesto a vložte na 30 minút do chladničky.
Počas chladenia si pripravte polevu.
Do hrnca pridajte cukor s vodou a nechajte povariť. Keď zmes pobubláva, pridajte kakao.
Poriadne premiešajte a dajte opäť na sporák.
Za stáleho miešania pridajte maslo.
Vznikne vám tmavá hmota, ktorá sa pred použitím nechá mierne vychladnúť.
Keď je hmota vychladená môžete ňou poliať hotový koláčik.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)