Elegantný koláč – lekvár, čokoláda a kyslá smotana: Kto skúsi raz, ten na ňom bude fičať celú zimu!

27

Výborný koláčom ktorý robievame hlavne v zime, kedy už nie je toľko čerstvého ovocia. Chutí nám ešte viac, ako lekvárové buchty. Recept mám z nemeckej stránky chefkoch.

Potrebujeme:

4 vajcia
250 g cukru
1 ks vanilkového cukru
125 ml oleja
150 ml pomarančovej perlivej limonády (napr. Fanta)
250 g múky
1 vrecko sódy na pečenie
Na vrch:
1 pohár slivkového lekváru (môžete dať silnejšiu alebo tenšiu vrstvu, je to na vás)
500 ml šľahačky (smotana na šľahanie)
3 ks stužovača
3 ks vanilkového cukru
600 g kyslej smotany
Nastrúhanú čokoládu

Na psypanie: škorica, kakao, čokoláda

Postup:

Vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, pridáme olej, perlivú limonádu a nakoniec aj suché prísady. Cesto navrstvíme na plech a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút – kým nebude farba zlato hnedá.

Potom natrieme lekvár rovnomerne na cesto. Na lekvár nastrúhame čokoládu (mliečnu alebo horkú, kto má akú rád)
Šľahačku vyšľaháme s kyslou smotanou, stužovačom a vanilkovým cukrom. Potom túto zmes navrstvíme nad na vrch a necháme vychladiť. Ozdobíme škoricou, kakaom, alebo kokosom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: chefkoch

Témy:


Pridajte svoj komentár