Tento koláč je jedným z mojich obľúbených, pretože je veľmi rýchly a krémový. Má 2 druhy krému a je veľmi jednoduchý. A rúru môžete nechať odpočinúť.
Potrebujeme:
Na smotanovú vrstvu:
600 ml mlieka
2 žĺtky
100-150 g kr. cukru
1 vanilkový cukor
1 vanilkový puding
2 lyžice kukuričného škrobu
50 g masla
500-600 g BeBe sušienok (sušienky môžeme nahradiť medovými plátmi z obchodu)
Na druhý krém:
300 g mascarponu
300 ml smotany na šľahanie
Želatínový stužovač za studena (prípadne použite obyčajný stužovač do šľahačky)
150 gramov práškového cukru
Na glazúru:
100 ml smotany na šľahanie (33% tuku)
100 g tmavej čokolády
Postup:
Dáme na plameň 450 ml mlieka, pridáme cukor a maslo a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame žĺtky, pudingový prášok, škrob a vanilkový cukor. Túto zmes vmiešame do horúceho mlieka na plameni a uvaríme hustý, hladký krém.
Ešte horúci krém navrstvíme na sušienky alebo medový plát (používame menšiu formu na pečenie s vyššími okrajmi).
Na krém uložíme druhú vrstvu sušienok, alebo medový plát a pripravíme druhý krém.
Vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom a mascarpone až kým nám nevznikne pevný krém. Pridáme želatínový stužovač (pripravený podľa návodu) a znova premiešame. Necháme 10-20 minút v chladne a potom nalejeme na vrstvu sušienok. Opäť sušienky, alebo medový plát a nakoniec čokoládovú glazúru (rozpustená čokoláda v smotane na šľahanie). Dezert by mal byť odležaný v chladničke aspoň na 2 hodiny.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)