Elegantné rezy bez pečenia: 2 druhy krému, čokoláda a BeBe keksy – úžasná chuť zaručená!

Tento koláč je jedným z mojich obľúbených, pretože je veľmi rýchly a krémový. Má 2 druhy krému a je veľmi jednoduchý. A rúru môžete nechať odpočinúť.

Potrebujeme:

Na smotanovú vrstvu:

600 ml mlieka

2 žĺtky

100-150 g kr. cukru

1 vanilkový cukor

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 vanilkový puding

2 lyžice kukuričného škrobu

50 g masla

500-600 g BeBe sušienok (sušienky môžeme nahradiť medovými plátmi z obchodu)

Na druhý krém:

300 g mascarponu

300 ml smotany na šľahanie

Želatínový stužovač za studena  (prípadne použite obyčajný stužovač do šľahačky)

150 gramov práškového cukru

Na glazúru:

100 ml smotany na šľahanie  (33% tuku)

100 g tmavej čokolády

Postup:

Dáme na plameň 450 ml mlieka, pridáme cukor a maslo a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame žĺtky, pudingový prášok, škrob a vanilkový cukor. Túto zmes vmiešame do horúceho mlieka na plameni a uvaríme hustý, hladký krém.

Ešte horúci krém navrstvíme na sušienky alebo medový plát (používame menšiu formu na pečenie s vyššími okrajmi).

Na krém uložíme druhú vrstvu sušienok, alebo medový plát a pripravíme druhý krém.

Vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom a mascarpone až kým nám nevznikne pevný krém. Pridáme želatínový stužovač (pripravený podľa návodu) a znova premiešame. Necháme 10-20 minút v chladne a potom nalejeme na vrstvu sušienok. Opäť sušienky, alebo medový plát a nakoniec čokoládovú glazúru (rozpustená čokoláda v smotane na šľahanie). Dezert by mal byť odležaný v chladničke aspoň na 2 hodiny.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)