plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ekonomické rožky za 20 minút, bez vajec a mlieka: Chrumkavé na vrchu, mäkučké vo vnútri – chutia výborne!

Ten recept si pýtala aj svokra, chutia výborne.

Ten recept si pýtala aj svokra, chutia výborne.

Potrebujeme:

  • 1 hrnček vody
  • 1 polievková lyžica kr. cukor
  • 30 g čerstvého droždia
  • Štipka soli
  • 1/2 šálky slnečnicový olej
  • 3 šálky hl. múky
  • Džem

Postup:

V teplej vode rozpustite droždie, pridajte cukor. Múku a štipku soli nasypte do samostatnej nádoby. Postupne pridávajte do múky droždie, rastlinný olej a vymieste cesto. Pre istotu môžete cesto nechať 30 minút na teplom mieste, nie je to však potrebné – s cestom pracujem hneď.

bagely bez receptov na vajcia

© Depositphotos

Cesto rozdelíme na 3 časti. Z každej časti vyvaľkáme kruh asi 5 mm hrubý. Každý kruh rozrežte na 8 rovnakých častí (trojuholníky). Cesto sa nelepí na ruky, dobre sa s ním pracuje!

Na širšiu časť trojuholníka dajte 1 lyžičku náplne. Zrolujte.
droždie bez hrudiek

© Depositphotos

Dajte rožky na plech potretý rastlinným olejom, alebo vystlaný papierom a dajte do rúry na teplotu 180 ° C po dobu 20 minút (pečte až do zlatista).

bagely s marmeládou bez vajec

© Depositphotos

Pripravené rožky poprášime práškovým cukrom a môžeme si pochutnávať.

bagely recept jednoduchý bez vajec
zdroj: takprosto

Najlepšie recepty na dnes