EGYPTSKÉ zemiaky: Toto schová do vrecka aj tradičné francuzáky, celá rodina si chodila po dupľu!

Dávam vám do pozornosti výborný recept od pani ľubky, táto pani, okrem toho, že je veľmi šikovná, má aj perfektné recepty.

Tento je u nás doma v top 5 najlepších receptov vôbec. Neviem prečo sa volajú Egyptské, ale sú to najlepšie zemiaky na svete, odporúčam!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

500 g mletého mäsa

2 lyžičky oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 ml paradajkovej šťavy alebo 1 malý paradajkový pretlak

2 lyžice bieleho jogurtu alebo kyslej smotany

2 veľké cibule nakrájané na kolieska

Soľ, korenie

Syr na posypanie

Postup:

Pekáč vymastíme jednou lyžičkou oleja.

Ošúpané zemiaky pokrájame na tenké kolieska a naukladáme jednu vrstvu do pekáča.

Osolíme, okoreníme.

Na zemiaky rovnomerne poukladáme mäso a zasypeme cibuľou a opäť osolíme a okoreníme.

Navrch navrstvíme poslednú vrstvu zemiakov.

Zalejeme paradajkovou šťavou zmiešanou s kyslou smotanou.

Opäť posoliť, hore ľahko pokvapkať olejom a šup do rúry.

Pečieme cca 40 prikryté alobalom pri 200 ° C a ešte asi pol hodinky odkryté, než zemiaky na povrchu zružovejú.

Pred koncom odokryjeme a posypeme syrom.

Keď sa syr rozpustí, vyberieme z rúry.

Podávame s čerstvým šalátom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn