Egyptské chlebové placky upečené za 10 minút: Môžete ich plniť alebo podávať namiesto pečiva, chutia vynikajúco!

Výborné chlebové placky z múky a vody. Sú plne jednoduché a v rúre sa krásne nafúknu.

Potrebujeme:

 

  • cca 400 g hladkej pšeničnej múky
  • trocha vlažnej vody
  • 5 lyžíc horúcej vody (nie vriacej)
  • lyžica soli
  • lyžica olivového oleja
  • lyžička cukru
  • droždie (1/2 kocky čerstvého droždia)

 

Postup:

Z kvasníc a cukru spravíme vo vlažnej vode kvások, múku zmiešame so soľou a prilejeme kvások. Pridáme olej a vypracujeme tuhšie cesto – podľa potreby môžeme pridať vodu alebo naopak múku. Potom ho necháme odpočívať, kým nezdvojnásobí objem. Z cesta potom vypracujeme osem placiek, ktoré musia potom ešte pol hodinu odpočívať.

Následne ich dáme na plech a v rúre vyhriatej na maximum pečieme desať minút.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Témy:


Pridajte svoj komentár