plny-hrniec_transparent_negativ.png

Starká nás učila, že to nie je obyčajný džem, ale najsilnejší liek na priedušky: Zázrak z čiernych ríbezlí bez varenia a sterilizácie!

Ja to poznám nie ako džem, ale ako liek proti chorobám priedušiek. Je ohromne bohatý na vitamín C a z vlastnej skúsenosti viem, že dokáže pomôcť pri chronickom zápale priedušiek. Uchováva sa v chlade. Má jemne kyselkavú chuť a môžete ho jesť po lyžičkách, na chlebík, alebo aj dať do koláčikov. Všetky vitamíny v ňom ostanú zachované. Mne vydržal 2 roky. Pomáha aj pri zápoloch obličiek, močových ciest a aj na celkové posilnenie imunity.

Postup:

1 kg čiernych ríbezlí

1 kg kryštálového cukru

Postup:

Umyté a očistené ríbezle zomelieme v mlynčeku na mäso. Rozmiešame s kryštálovým cukrom Nepoužijeme všetok cukor, časť si necháme na posypanie na vrch) a plníme do sklenených pohárov. Previažeme celofánom, alebo uzatvoríme viečkom. Nesterilizujeme.

Druhý spôsob je ríbezle zmiešať  ríbezle rozmixovať ponorným mixerom, zasypať cukrom, asi 2 dni nechať odpočívať a pravidelne miešať. Potom stačí dať do pohárov a skladovať v chladnej  komore.

Najlepšie recepty na dnes