plny-hrniec_transparent_negativ.png

Legendárne Džadky podľa toho najlepšieho a najstaršieho receptu: Robím vždy v tom najväčšom hrnci, ktorý doma máme!

Východniarske jedlo, ktoré nám doma veľmi chutí. Je to skvelá príloha, ale aj rýchla pochúťka na večeru. Nám najviac chutí s opečenou slaninkou a cibuľkou. Na cesto potrebujete len 2 prísady - múku a zemiaky.

Východniarske jedlo, ktoré nám doma veľmi chutí.

 

 

Je to skvelá príloha, ale aj rýchla pochúťka na večeru.

Nám najviac chutí s opečenou slaninkou a cibuľkou.

Na cesto potrebujete len 2 prísady – múku a zemiaky.

 

 

Potrebujeme:

1 kg zemiakov (nakrájaných, uvarených)

100 g hladkej múky

100 g polohrubej múky

soľ

Ďalej:

2 ks cibule nakrájanej nadrobno

150 g slaniny nakrájanej nadrobno

Postup:

 

 

Očistené zemiaky pokrájame, zalejeme vodou, tak aby boli zakryté.

Osolíme a dáme variť.

Keď sú zemiaky uvarené, tak ich popučíme priamo vo vode.

Pridáme preosiatú múku a zapracujem do zemiakov.

Vytvorí sa jemná kaša.

Zakryjeme pokrievkou a necháme asi 10-15 spariť.

 

 

Za tento čas sa múka zavarí v horúcich zemiakoch.

Potom si ruky trochu naolejujem.

Ide o to, aby sa nám zemiaky nelepili na ruky a vyformujeme si šúľok.

Z tohoto šúľku po čiastkach vytvarujeme guľky.

Prípadne môžete z hmoty rovno tvoriť guľky, je to na vás.

Podávame s opraženou slaninkou a cibuľkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes