DVOJFAREBNÝ tvarohový koláč, ktorý milujeme: Len 5 minút a už je prázdny plech – najlepší koláč pod slnkom!

Vynikajúci koláčik, ktorý môžete pripraviť v najrôznejších chutných obmenách.

Je to rýchle, jednoduché a výsledok vás určite nadchne.

 

 

Koláčik môžete pripraviť s čerstvám, mrazeným alebo zaváraným ovocím, prípadne skúsiť verziu len s krémom.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Cesto:

2 ks vajce

1 hrnček kryštálový cukor

350 g polohrubá múka

3/4 bal. prášok do pečiva

300 ml mlieko

250 ml olej

2 lyžice kakao

Krém:

 

 

500 g jemný tvaroh

2 ks vajce

3 lyžice kryštálový cukor

1 bal. vanilkový cukor

250 ml mlieko

1 bal. vanilkový puding

podľa chuti mrazené ovocie

Postup:

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny.

 

 

Postupne prilejeme olej a mlieko.

Na záver už len vareškou primiešame zmiešanú múku s práškom do pečiva.

 

 

Cesto rozdelíme na dve časti.

Menšiu časť zafarbíme kakaom.

Ja som zafarbila kakaom celé cesto, ale dvojfarebný koláčik vyzerá ešte krajšie :-).

Na pripravený plech nalejeme svetlé cesto.

Na svetlé cesto kakaové.

 

 

Následne navrstvíme tvarohovú náplň (všetky suroviny zmiešame v miske).

Na záver už len posypeme ovocie a dáme piecť.

Koláč môžete pripraviť aj bez ovocia.

 

 

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 30 minút – sledujeme.

Po vychladnutí nakrájame a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels