Nebesky chutný dvojfarebný koláč s bielym jogurtom – ako pavučinka: To cesto si zapíšte, pečivo ostáva mäkučké celé dni!

421

Úžasné dvojfarebné pečivo s luxusnou náplňou a neopísateľne jemným cestom podľa autoraWasafat Lalla Fatima. Každý kúsok sa rozpadá na jazyku.

Potrebujeme:

7 pohárov hladkej múky (750 g)

1 lyžičku soli

1 a 1/2 lyžice sušeného droždia

1 vajce

1 bielok

2 poháre vlažného mlieka (300 ml)

Necelý pohár kr. cukru (nie plný pohár)

1 a pol lyžice masla (70 g)

1 lyžicu octu

Vanilkový cukor

Náplň:

Mascarpone

2 lyžice jogurtu

Cukor podľa chuti

Kúsky čokolády

Na potretie:

Biely jogurt

Žĺtok

Postup:

Do misky nalejeme mlieko, pridáme sušené droždie a cukor.

Následne pridáme vajce a bielok, ocot a premiešame.

Pridáme aj múku, maslo a zmiešame.

Preložíme na pracovnú dosku a vypracujeme jednotné hladké cesto.

Cesto rozdelíme do dvoch samostatných misiek, do jednej časti cesta pridáme kakao a premiešame.

Na teplom mieste necháme vykysnúť.

Potom obe cestá rozdelíme na menšie časti. Tmavé časti rozvaľkáme, jednu stranu narežeme, na druhú uložíme kúsky čokolády a rozlujeme do tvaru rožteka.

V prípade svetlého cesta postupujeme rovnako, akurát toto cesto pred zrolovaním potrieme zmesou mascarponu a jogurtu.

Do vymastenej misy uložíme do stredu vymastenú misku a okolo nej budeme ukladať tmavé a svetlé rožteky.

Zvyšok tmavého a svetlého cesta použijeme na vyformovanie dvojfarebného slimáka, ktorého uložíme na miesto, kde bola predým miska.

 

Takto vyzerá výsledok:

Potrieme bielym jogurtom, prikryjeme a necháme ešte pár minút podkysnúť.

Potom prietieme žĺtkom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pri 180 stupňoch pečieme, kým povrch nie je zlatistý.

Výsledok:

Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Témy:


Pridajte svoj komentár