Minulý rok som spravila pre návštevy tieto poháre. Napokon, napečené má doma každý, tak nech majú aj niečo iné. Mali taký úspech, že teraz ich robím pravidelne počas roka a na sviatky samozrejme nemôžu chýbať. A voňajú krásne po káve.
Potrebujeme:
Čokoládový krém:
450 ml mlieko
1-2 lyžice cukor kryštálový
1 lyžica cukor vanilkový
1 ks Zlatý klas
1 ks žĺtok
50 g čokoláda horká
50 g maslo
Vanilkový krém:
450 ml mlieko
1-2 lyžice cukor kryštálový
1 lyžica cukor vanilkový
1 ks Zlatý klas
1 ks žĺtok
1 lyžička instantná káva (prášok) (prípadne cappucino prášok)
50 g maslo
Ďalej:
Biely jogurt (veľký téglik 500 g, ak chcete aby bolo krému viac, použite jogurt 1 kg)
Šľahačka +stužovač
cukor podľa chuti
Piškóty
Uvarená káva s kvapkou rumu
Postup:
Deň pred prípravou dáme jogurt stiecť. Do misy dáme sito a naň plátno, vyklopíme jogurt a dáme takto do chladničky, jogurt pekne stečie. a bude mať tuhú konzistenciu.
Krémy sa varia ako klasické pudingy: mlieko, kryštálový a vanilkový cukor, žĺtok a zlatý klas uvaríme na krém, do kávového hneď vsypeme instantnú kávu.
Do uvarených krémov vmiešame maslo a do čokoládového aj polámanú čokoládu. Dobre vymiešame a necháme vychladnúť.
Stečený jogurt (ja používam až 1 kg jogurtu) rozdelíme na polovicu a dáme do oboch krmov, šľahačom vyšľaháme na hladké krémy.
Teraz už len vrstviť.
Nalámaneé piškóty pofŕkame uvarenou nesladou kávou a navrstvíme tmavý a svetlý krém. Opäť piškóty pokvapkané kávou, krémy a na vrch vyšľahanú šľahačku so stužovačm.
Je to naozaj veľká dobrota.
foto: reprofoto humormagazin