Vyskúšajte niečo nové. Nebude vás to stáť žiadnu extra námahu. Výborný dvojfarebný pudingový dezert si obľúbia malí, aj veľkí.
Potrebujeme:
Prvá vrstva:
300 g tmavej čokolády
1 balenie smotany na varenie alebo na šľahanie
Druhá vrstva:
1 konzerva kondenzovaného mlieka – Salka
1 balenie smotany na varenie alebo na šľahanie
350 ml mlieka
1 šálka sušeného mlieka
100 g strúhaného kokosu
Postup:
Ako prvé si pripravíme čokoládovú vrstvu. Nalámanú čokoládu zalejeme smotanou a varíme, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a nevznikne homogénna čokoládová hmota.
Čokoládovú hmotu nalejte do formy na bábovku a dajte do mrazničky.
Teraz dajte všetky suroviny na druhú vrstvu do mixéra a zmixujte.
Nalejte na čokoládovú vrstvu.
Keď máme obe vrstvy vo forme, dáme ju opäť na 4 – 5 hodín do mrazničky. Potom vyberieme, nahrejeme formu a dezert vyklopíme. Nakrájame a môžeme servírovať. Prajeme dobrú chuť!
Videonávod