plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dvojfarebný dezert: Zabudnite na klasický puding, toto je 100-krát lepšie!

Vyskúšajte niečo nové. Nebude vás to stáť žiadnu extra námahu. Výborný dvojfarebný pudingový dezert si obľúbia malí, aj veľkí.

Vyskúšajte niečo nové. Nebude vás to stáť žiadnu extra námahu. Výborný dvojfarebný pudingový dezert si obľúbia malí, aj veľkí.

Potrebujeme:

Prvá vrstva:

300 g tmavej čokolády

1 balenie smotany na varenie alebo na šľahanie

Druhá vrstva:

1 konzerva kondenzovaného mlieka – Salka

1 balenie smotany na varenie alebo na šľahanie

350 ml mlieka

1 šálka sušeného mlieka

100 g strúhaného kokosu

Postup:

Ako prvé si pripravíme čokoládovú vrstvu. Nalámanú čokoládu zalejeme smotanou a varíme, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a nevznikne homogénna čokoládová hmota.

Čokoládovú hmotu nalejte do formy na bábovku a dajte do mrazničky.

Teraz dajte všetky suroviny na druhú vrstvu do mixéra a zmixujte.

Nalejte na čokoládovú vrstvu.

Keď máme obe vrstvy vo forme, dáme ju opäť na 4 – 5 hodín do mrazničky. Potom vyberieme, nahrejeme formu a dezert vyklopíme. Nakrájame a môžeme servírovať. Prajeme dobrú chuť!

Videonávod

Najlepšie recepty na dnes