plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dvojfarebné rezy „Kravička“

Luxusný dezert s úžasnou chuťou tvarohu a čokolády. A vôbec sa nemusíte obávať zložitej a zdĺhavej prípravy, s našim fotopostupom zvládnete tieto vynikajúce rezy hravo, rýchlo a bez problémov. Pripravte si spolu s nami perfektnú víkendovú dobrotu!

Potrebujeme:

Šálka = 200 ml

Na tmavú vrstvu:

200 g horkej čokolády

125 g masla

1/2 – 1  šálku práškového cukru

Štipku soli

3 vajcia

½ lyžičky prášku do pečiva

1 a ¼ šálky polohrubej múky

Na bledú vrstvu:

400 g jemného tvarohu

1 plechovku kondenzovaného mlieka

2 vajcia

2 šálky hladkej múky

1 bal. vanilkového cukru

Ďalej budeme potrebovať:

Plech na pečenie s rozmermi 20 x 30 cm

Postup:

Rúru nastavíme na 180 stupňov a začneme pripravovať najskôr bledú vrstvu. Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom a vajíčkami. Potom do zmesi vmiešame kondenzované mlieko a postupne aj preosiatu múku. Premiešame, aby nám vznikla homogénna hmota a odložíme bokom.

Teraz je čas na prípravu tmavej vrstvy – čokoládového cesta. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, potom zložíme z ohňa a necháme vychladnúť. Rozpustené maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a soľou do peny. Do zmesi postupne, po jednom všľahávame vajíčka. Do hmoty vmiešame aj vychladnutú rozpustenú čokoládu a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Plech vystelieme papierom na pečenie a navrstvíme naň čokoládové cesto. Na čokoládovej vrstve vytvoríme pomocou lyžice bledé „ostrovčeky“ a na ne opäť navrstvíme trochu čokoládovej hmoty (viď obrázok). Potom robíme cez tieto vrstvy ťahy lyžicou tak, aby sme vytvorili „mramorový“ efekt.

Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 40 – 45 minút.

Necháme vychladnút a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: Koolinar

Najlepšie recepty na dnes