plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dvojfarebné oblátkové rezy – rodina si ich nevie vynachváliť: Toto tromfne aj klasické salkové grilážky, kto skúsi, iné už nechce!

Toto robíme ešte častejšie ako grilážky. Fantastický dvojfarebné oblátkové rezy.

Potrebujeme:

Tortové oblátky

Tmavý krém:

125 g masla (½ šálky)

½ šálky cukru

1/3 šálky mlieka

1 šálka sušeného mlieka

2 lyžice kakaa

1 lyžica likéru

Svetlý krém:

125 g masla (½ šálky)

½ šálky cukru

1/3 šálky mlieka

2 šálky sušeného mlieka

Pár lyžíc likéru, alebo obyčajného mlieka

Postup:

Oblátky nakrájame na polovicu. Nalejem trochu vody do dvoch hrncov s hrubým dnom, do obidvoch dáme polovice masla, cukor a zahrievame, kým sa zmes rozpustí.

Jasný krém: postupne pridávam tekuté mlieko a likér a niekoľko minút varíme pri nízkej teplote. Vyberiem hrniec z ohňa, necháme vychladnúť asi 5 minút a postupne pridáme do teplej kvapaliny sušené mlieko. Intenzívne miešame, kým sa nevytvorí hladká a jednotná hmota.

Tmavá hmota: Do rozpustenej hmoty pridávam tekuté mlieko a kakao, varíme pri nízkej teplote, pridáme aj likér. Odstavíme z plameňa, zľahka necháme vychladnúť, postupne pridáme práškové mlieko a vymiešame jednotnú hmotu.

Teplú hmotu striedavo vrstvíme na oblátky a necháme dobre vychladnúť s stuhnúť.  Celkovo vrstvíme 7 oblátok a tmavej hmoty dávame o ničo menej, ako svetlej. Nakrájame ako klasické grilážky.

Najlepšie recepty na dnes