Dvojfarebné muffiny „Noc a deň“

Vláčne koláčiky z vynikajúceho smotanového cesta a kakaa.

Potrebujeme:

100 g masla

150 g kryštálového cukru

3 vajcia

200 g kyslej smotany

160 g hladkej múky (+ 40 g – môžno budeme potrebovať viac múky podľa konzistencie cesta)

...

40 g kakového prášku

1 bal. prášku do pečiva

15 g vanilkového cukru

Štipku soli

Postup:

Zmäknuté maslo vyšľaháme s kryštálovým cukrum. Postupne pridávame vanilkový cukor a vajcia (jedno po druhom).

Do zmesi vmiešame kyslú smotanu a postupne pridávame aj múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľou.

Cesto rozdelíme do dvoch nádob. Do jednej polovice cesta pridáme 40 g kakového prášku, do druhej môžeme vmiešať 40 g múky (podľa konzistencie cesta). Cesto by malo mať konzistenciu hustej smotany.

Formu na muffiny vystelieme papierovými košíkmi a striedavo vrstvíme lyžičkou tmavú a svetlú hmotu.

Pečieme vo vyhriatej rúre 30-35 minút pri teplote 180 stupňov. Upečené koláčiky necháme vychladnúť na mriežke.

Podávame s čokoládovou polevou a posypané drvenými orieškami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk