Tento recept na dvojfarebné čajové alebo linecké pečivo mám už roky a robím z neho v podstate všetko vianočné pečivo. Vyzerá to krásne, keď spojíte tmavé a svetlé cesto. Čo sa týka receptu, je úplne totožný, akurát z tmavého cesta uberiete dve lyžice múky a pridáte 2 lyžice kakaa. Ja som napríklad minule zabudla tieto dve lyžice múky ubrať a aj tak bol výsledok výborný. Stačí teda pripraviť jedno cesto, rozdeliť ho a do jedenej časti vmiešať kakao.
Potrebujeme:
Linecké cesto svetlé:
300 g hladkej múky
200 g masla
70 g práškového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 žĺtky
1 vanilkový cukor
štipka soli
Linecké cesto tmavé:
300 g hladkej múky (- 2 lyžice múky a + 2 lyžice kakaa)
200 g masla
70 g práškového cukru
2 žĺtky
1 vanilkový cukor
štipka soli
Postup:
Z uvedených surovín vypracujeme obe cesta a asi na pol hodiny odložíme do chladničky. Z cesta sa dajú vykúzliť naozaj fantastické veci.
Video s krásnymi inšpiráciami