Dvojfarebné kornútky podľa našej babičky + recept na falošné lístkové cesto, s ktorým sa výborne pracuje!

Krásny nápad, napríklad aj na veľkonočný stôl. tento recept môžete robiť ako klasické trubičky, ale ešte krajšie vyzerajú ako kornútiky (kužeľovitú formu si môžete vyrobiť aj z alobalu. Náplň robím čierno-bielu (vanilkovú a čokoládovú).

Krásny nápad, napríklad aj na veľkonočný stôl. tento recept môžete robiť ako klasické trubičky, ale ešte krajšie vyzerajú ako kornútiky (kužeľovitú formu si môžete vyrobiť aj z alobalu. Náplň robím čierno-bielu (vanilkovú a čokoládovú).

Potrebujeme:

500 g lístkového cesta

Alebo si môžete urobiť falošné lískové (to je ešte lepšie, dobre sa s ním pracuje), potrebujeme naň:

300 g hladkej múky

250 g hery zmäknutej

200 ml kyslej smotany 16%

...

Na falošné lístkové cesto len všetko spracujeme dohromady a odložíme na chladné meisto odstáť na niekoľko hodín.

Náplň:

225 g  jemného tvarohu (alebo smotanového syra)

300 ml smotany na šľahanie

1 bal. vanilkového pudingu

400 ml mlieka

2 lyžice kryštálového cukru

1 bal. vanilkového cukru

100 g práškového cukru

Na potretie:

1 vajce

1 lyžicu vody

Postup:

Cesto – lístkové, alebo falošné lístkové cesto rozvaľkáme na tenký veľký plát. Plát cesta nakrájame na prúžky široké približne 2 cm. Prúžky prekrojíme prične na polovice.

Prúžky cesta obmotáme okolo foriem na trubičky tak, aby sa cesto čiastočne prekrývalo (náplň nám potom zvnútra nevytečie). Konce cesta zatlačíme prstami. Trubičky preložíme na plech vystlaný papierom a potrieme rozmiešaným vajíčkom a vodou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 15 minút, alebo kým povrch trubičiek nie je zlatistý.

Teraz si pripravíme náplň. Z mlieka, pudingových práškov a kryštálového cukru. Smotanový syr rozmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Potom ho po častiach vmiešame do vychladnutého pudingu. Nakoniec si zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a jemne ju vmiešame do pudingovo-smotanového krému.

Krém navrstvíme do cukrárenského vrecka a naplníme do trubičiek. Trubičky môžeme posypať práškovým cukrom.

Na tmavý krém si uvaríme čokoládový puding z pudingových práškov, cukru a mlieka. Puding necháme vychladnúť a potom doň vmiešame dve lyžice našľahaného masla. Do kornútikov vrstvíme pomocou cukrárenského vrecka.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)