Vynikajúci dvojfarebný dezert pre celú rodinu. Pripravte pre svojich drahých sladkú tortu plnú tvarohu a smotany s úžasnou fialovou farbou. Ak hľadáte osviežujúci dezert, ktorý úžasne vyzerá a chutí ešte lepšie, táto torta je pre vás tým pravým!

Potrebujeme:

Základ:

200 g maslových sušienok

100 g roztopeného masla

Náplň:

400 g tvarohu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

400 g kyslej smotany

150 g cukru

2 bal. želatíny (po 10 g)

200 g čučoriedok

Postup:

Sušienky nalámeme na menšie kúsky a vložíme do mixéra. Pridáme maslo a vypracujeme cesto. Cesto vtlačíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a vložíme do chladničky.

Želatínu vložíme do 150 ml vody a necháme napučať cca 10 minút (alebo podľa inštrukcií na obale). Potom preložíme na sporák a na miernom ohni za stáleho miešania zahrievame, kým sa želatína celkom nerozpustí.

Čučoriedky vložíme do mixéra a rozmixujeme. Hmotu môžeme prepasírovať cez jemné sitko.

Tvaroh, kyslú smotanu a cukor zmiešame v nádobe a vymiešame do hladka.

Približne tretinu tvarohovej hmoty  zmiešame s čučoriedkovou hmotou. Ak je chuť príliš kyslá, môžeme pridať lyžičku cukru.

Ochladenú želatínu rozdelíme na dve časti. Jednu časť želatíny všľaháme do čučoriedko-tvarohovej hmoty a poriadne premiešame. Druhú časť všľaháme do bielej hmoty.

Formu vyberieme z chladničky. Do stredu cesta rovnomerne nanesieme 5 lyžíc bielej hmoty. Na bielu hmotu navrstvíme 5 lyžíc čučoriedkovej hmoty. Takto vrstvíme na seba obe hmoty (každú ďalšiu vrstvu nanášame do prostriedku predošlej vrstvy).

Nakoniec vytvarujeme vzor na povrchu torty. Krém ťaháme špáradlom od stredu ku krajom do tvaru hviezdice.

Tortu vložíme na 4-5 hodín do chladničky stuhnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár