plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dvojfarebná misa „Arabeska“ bez cukru: Tento krém dávam aj do tort a zákuskov, žiaden cukor a predsa je sladký!

Rýchly a jednoduchý dezert, ktorý sa u nás doma teší veľkej obľube. Je plný zdravého tvarohu, lahodnej smotany a neobsahuje žiaden cukor. Pripravte si ho aj vy!

Rýchly a jednoduchý dezert, ktorý sa u nás doma teší veľkej obľube. Je plný zdravého tvarohu, lahodnej smotany a neobsahuje žiaden cukor. Našla som ho v časopise pod názvom dvojfarený Arabeska krém. Pripravte si ho aj vy!

Potrebujeme:

300 g jemného tvarohu

200 g kyslej smotany

2 lyžice medu

1 lyžicu želatíny v prášku

100 ml mlieka

1 ks banánu

Na čokoládový krém:

200 ml smotany na šľahanie

20 g masla

150 g horkej čokolády

Prípadne stačí len kyslú smotanu zmiešať s rozpustenou horkou čokoládou – blesková verzia

Postup:

Tvaroh vyšľaháme s kyslou smotanou a medom, pridáme rozmixovaný banán.

Želatínu nasypeme do 100 ml mlieka a necháme napučať. Potom preložíme na ohneň a zahrievame, kým sa nerozpustí – nevaríme!

Želatínu necháme vychladnúť a potom ju vmiešame do tvaroho-smotanovej zmesi.

Na čoko krém: V malom hrnci smotanu a maslo zohrievame, až kým sa na bokoch hrnca nezačnú vytvárať bublinky – potom hneď odstavímea. Čokoládu si polámeme na malé kúsky do misky a ešte horúcou smotanou ju zalejeme. Chvíľku počkáme, kým čokoláda nezmäkne a potom miešame do úplného rozpustenia a vychladnutia. Krém má byť hladký a lesklý. V tekutejšej forme ho používame ako polevu. Pokiaľ ho chcete použiť ako krém, necháme vychladnúť (ideálne do druhého dňa) a potom vyšľaháme ako šľahačku. Na spodok navrstvíme biely krém, do stredu čokoládový a na vrch opäť biely krém.

Dezert uložíme na 30 minút stuhnúť do chladničky.

Dodobíme kokosom a lieskovými orieškami!

Najlepšie recepty na dnes