Rýchly a jednoduchý dezert, ktorý sa u nás doma teší veľkej obľube. Je plný zdravého tvarohu, lahodnej smotany a neobsahuje žiaden cukor. Našla som ho v časopise pod názvom dvojfarený Arabeska krém. Pripravte si ho aj vy!
Potrebujeme:
300 g jemného tvarohu
200 g kyslej smotany
2 lyžice medu
1 lyžicu želatíny v prášku
100 ml mlieka
1 ks banánu
Na čokoládový krém:
200 ml smotany na šľahanie
20 g masla
150 g horkej čokolády
Prípadne stačí len kyslú smotanu zmiešať s rozpustenou horkou čokoládou – blesková verzia
Postup:
Tvaroh vyšľaháme s kyslou smotanou a medom, pridáme rozmixovaný banán.
Želatínu nasypeme do 100 ml mlieka a necháme napučať. Potom preložíme na ohneň a zahrievame, kým sa nerozpustí – nevaríme!
Želatínu necháme vychladnúť a potom ju vmiešame do tvaroho-smotanovej zmesi.
Na čoko krém: V malom hrnci smotanu a maslo zohrievame, až kým sa na bokoch hrnca nezačnú vytvárať bublinky – potom hneď odstavímea. Čokoládu si polámeme na malé kúsky do misky a ešte horúcou smotanou ju zalejeme. Chvíľku počkáme, kým čokoláda nezmäkne a potom miešame do úplného rozpustenia a vychladnutia. Krém má byť hladký a lesklý. V tekutejšej forme ho používame ako polevu. Pokiaľ ho chcete použiť ako krém, necháme vychladnúť (ideálne do druhého dňa) a potom vyšľaháme ako šľahačku. Na spodok navrstvíme biely krém, do stredu čokoládový a na vrch opäť biely krém.
Dezert uložíme na 30 minút stuhnúť do chladničky.
Dodobíme kokosom a lieskovými orieškami!