Úžasný jednoduchý recept na ovsený dezert pripravený z čerstvých jabĺk, sušeného ovocia a orechov.
Keď túto lahôdku raz vyskúšate, budete po nej túžiť zas a znova.
Výnimočný recept na lahodnú tortu z ovsených vločiek z youtube kanála Familien Rezepte.
Potrebujeme:
4 vajcia
4 PL kryštálového cukru alebo sladidla
1 ČL vanilkového cukru alebo vanilkového extraktu
štipku soli
100 ml alebo 1/2 šálky rastlinného oleja
2 šálky ovsených vločiek
2 jablká
3 PL kukuričného škrobu
1 šálku vlašských orechov
1 pohár sušených marhúľ
1 ČL prášku do pečiva
1-2 PL sušených brusníc
Postup:
Na začiatku umyjeme vajcia, rozbijeme do veľkej misky.
Pridáme cukor alebo sladidlo.
Potom pridáme vanilkový cukor alebo extrakt a štipku soli.
Mixérom šľaháme 3-4 minúty, do zmesi nalejeme olej a vyšľaháme.
Nasypeme ovsené vločky, vareškou dobre premiešame.
Misku prikryjeme a necháme pôsobiť 20 minút.
Jablká umyjeme a ošúpeme.
Prekrojíme a odstránime jadrovník.
Nakrájame na plátky a vložíme do samostatnej misky.
Pridáme škrob.
Rukou dobre premiešame.
Na tvrdej podložke nožom nasekáme vlašské orechy.
Na panvici za občasného miešania smažíme orechy 3 minúty na strednom ohni.
Sušené marhule nakrájame na kocky.
Tortová formu (priemer 22 cm) vystelieme papierom na pečenie.
Do misky s ovsenou zmesou nasypeme prášok do pečiva.
Dobre premiešame.
Polovicu cesta nanesieme do formy.
Špachtľu namočíme v oleji a cesto zarovnáme.
Nasypeme polovicu nasekaných orechov.
Potom na orechy rozložíme jablká.
Pridáme sušené marhule.
Nasypeme sušené brusnice.
Nanesieme druhú polovicu cesta a zarovnáme.
Rozložíme jablká.
Nasypeme orechy a formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 55-60 minút pri teplote 170°C a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU