Receptov na chutné nátierky nikdy nie je dosť a vďaka nim vykúzlite chutné občerstvenie aj pre nečakanú návštevu.
Vyskúšajte tieto dve rybacie nátierky podľa receptu z youtube a nebudete ľutovať!
Tú tuniakovú robím v najväčšej mise, ktorú máme doma. nepoznám nikoho, komu by nechutila.
U nás ich robíme každé sviatky a všetkým veľmi chutia, ich najväčšou výhodou je, že okrem výbornej chuti ich zvládnete pripraviť za minútku.
Táto tuniaková, aj sardinková nátierka sa hodí napríklad na sendviče, jednohubky, krekry, či opečenú bagetu.
Stačí len zamiešať, nechať chvíľu vychladiť v chladničke a môžete servírovať podľa chuti.
Nakoniec už len ozdobte, aby občerstvenie ladilo aj oku a hostia budú nadšení!
Blesková tuniaková nátierka
Potrebujeme:
2 konzervy tuniaka v slnečnicovom oleji
kapary
listy bazalky
petržlenovú vňať podľa chuti
citrónovú kôru a šťavu z 1 citróna
soľ
čierne mleté korenie
120 g nátierkového masla, alebo syra Ricotta
Postup:
Vezmite si dve konzervy tuniaka v slnečnicovom oleji.
Pomocou vidličky ich vyklopte do misky a rozdrvte na menšie kúsky.
Listy bazalky si nasekajte nadrobno, pridajte k tuniakovi a to isté urobte aj s petržlenovou vňaťou.
Teraz si nadrobno nasekajte kapary a následne pridajte kôru, aj šťavu z citróna.
Pridajte soľ, aj korenie podľa chuti a dobre premiešajte.
Nakoniec ešte primiešajte Ricottu a nátierka je hotová.
Môžete ju odložiť do chladničky vo vzduchotesnej nádobe, nechajte vychladiť a servírujte.
Dobrú chuť!
Sardinková nátierka
Potrebujeme:
2 konzervy sardiniek v slnečnicovom oleji
1 cibuľu
kôru a šťavu z 1 citróna
150 g krémového syra
soľ
čierne mleté korenie
1 PL horčicovej pasty
pažítku
Postup:
Sardinky si vyberte z konzervy, zbavte kože, aj prípadných kostí, vložte do misky a rozdrvte vidličkou.
Cibuľu si ošúpte, nakrájajte najemno a pridajte k sardinkám.
Následne pridajte kôru, aj šťavu z citróna a premiešajte s krémovým syrom.
Osoľte, okoreňte, pridajte horčicu a všetko dôkladne premiešajte.
Nakoniec pridajte nasekanú pažítku, premiešajte.
Odložte vychladiť do chladničky.
Podávajte na čerstvom alebo opečenom pečive.
Dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/ib-41fHw1tw