Dva výborné recepty na rybacie nátierky, ktoré si určite odložte: Ideálne na sendvič, či jednohubky!

Receptov na chutné nátierky nikdy nie je dosť a vďaka nim vykúzlite chutné občerstvenie aj pre nečakanú návštevu. 

Vyskúšajte tieto dve rybacie nátierky podľa receptu z youtube a nebudete ľutovať!

Tú tuniakovú robím v najväčšej mise, ktorú máme doma. nepoznám nikoho, komu by nechutila.

U nás ich robíme každé sviatky a všetkým veľmi chutia, ich najväčšou výhodou je, že okrem výbornej chuti ich zvládnete pripraviť za minútku.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Táto tuniaková, aj sardinková nátierka sa hodí napríklad na sendviče, jednohubky, krekry, či opečenú bagetu.

Stačí len zamiešať, nechať chvíľu vychladiť v chladničke a môžete servírovať podľa chuti.

Nakoniec už len ozdobte, aby občerstvenie ladilo aj oku a hostia budú nadšení!

Blesková tuniaková nátierka

 

Potrebujeme:

2 konzervy tuniaka v slnečnicovom oleji

kapary

listy bazalky

petržlenovú vňať podľa chuti

citrónovú kôru a šťavu z 1 citróna

soľ

čierne mleté korenie

120 g nátierkového masla, alebo syra Ricotta

Postup:

Vezmite si dve konzervy tuniaka v slnečnicovom oleji.

Pomocou vidličky ich vyklopte do misky a rozdrvte na menšie kúsky.

Listy bazalky si nasekajte nadrobno, pridajte k tuniakovi a to isté urobte aj s petržlenovou vňaťou. 

Teraz si nadrobno nasekajte kapary a následne pridajte kôru, aj šťavu z citróna. 

 

 

Pridajte soľ, aj korenie podľa chuti a dobre premiešajte. 

Nakoniec ešte primiešajte Ricottu a nátierka je hotová.

 

Môžete ju odložiť do chladničky vo vzduchotesnej nádobe, nechajte vychladiť a servírujte.

Dobrú chuť!

Sardinková nátierka

 

 

Potrebujeme:

2 konzervy sardiniek v slnečnicovom oleji

1 cibuľu

kôru a šťavu z 1 citróna

150 g krémového syra

soľ

čierne mleté korenie

1 PL horčicovej pasty

pažítku

Postup:

Sardinky si vyberte z konzervy, zbavte kože, aj prípadných kostí, vložte do misky a rozdrvte vidličkou.  

Cibuľu si ošúpte, nakrájajte najemno a pridajte k sardinkám.

Následne pridajte kôru, aj šťavu z citróna a premiešajte s krémovým syrom. 

 

 

Osoľte, okoreňte, pridajte horčicu a všetko dôkladne premiešajte. 

Nakoniec pridajte nasekanú pažítku, premiešajte.

Odložte vychladiť do chladničky. 

 

Podávajte na čerstvom alebo opečenom pečive.

Dobrú chuť!

Video návod:

https://youtu.be/ib-41fHw1tw

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels