plny-hrniec_transparent_negativ.png

KAPUSTA nám chutí viac ako zemiaky a ryža: Najvzácnejší RECEPT na dusenú červenú kapustu podľa starej kuchárky z Grobu!

Červená kapusta je plná vitamínov a živín, je to však aj dokonalé príloha k sviatočnému nedeľnému obedu. Ak ju však pripravíte takto, ide o hotové umelecké dielo, ktorému sa len tak niečo nevyrovná!

Červená kapusta je plná vitamínov a živín, je to však aj dokonalé príloha k sviatočnému nedeľnému obedu.

Ak ju však pripravíte takto, ide o hotové umelecké dielo, ktorému sa len tak niečo nevyrovná!

 

 

Potrebujeme:

800 g červenej kapusty

2 lyžičky soli

2 ks cibule

3 lyžice kr. cukru

200 ml hovädzieho vývaru (môže byť aj zeleninový)

Trochu masti (na opraženie cibule)

1-2 lyžičky citrónovej šťavy

Zahustenie:

 

 

100 ml vody

2 lyžičky solamylu

½ lyžičku mletého čierneho korenia

Postup:

Kapustu nakrájame a nasolíme.

 

 

Dobre premiešame.

A necháme chvíľu odležať.

Cibuľu si ošúpeme a nakrájame nadrobno.

 

 

Cibuľku si opražíme na troche oleja.

Následne pridáme kryštálový cukor.

 

 

Za stáleho miešania necháme na plameni, kým cukor neskamramelizuje.

Potom do zmesi pridáme kapustu.

Dobre premiešame.

 

 

Asi 5 minút dusíme za stáleho miešania.

Zalejeme vývarom a necháme dusiť pod pokrievkou domäkka.

 

 

Potom pridáme citrónovú šťavu.

Nakoniec zahustíme zmesou vody, solamylu a čierneho korenia.

 

 

Premiešame a necháme ešte pár minút povariť.

Teraz môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes