plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dunajské rezy s marhuľami: Vynikajúca piškóta dvoch farieb, ovocie a lahodný krém – tento dezert si získal celú rodinu!

Vynikajúce rezy s ovocím, ku ktorým ma inšpirovala pani Monika Š., rezy sú vynikajúce, šťavnaté a skutočne nenáročné na prípravu.

Potrebujeme:

cesto:

350 g Hera
250 g práškový cukor
6 ks vajíčka
400 g polohrubá múka
1 ks prášok do pečiva
2 – 3 PL kakao

krém:

1/2 l šťava z kompótu (+ marhule)
1 ks zlatý klas
5 PL práškový cukor
250 g masla
čokoláda na polevu alebo posyp

Postup:

Heru vymiešame s cukrom a postupne primiešavame po jednom žĺtka. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do vymiešanej hery postupne pridávam striedavo múku s práškom do pečiva a sneh. Je to také trené – piškótové cesto.

Polovicu cesta rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do druhej polovice primiešame 3 PL kakaa a 3 PL šťavy z kompótu. Vymiešame a natrieme na svetlé cesto.

Na to poukladáme polovice marhúľ reznou stranou nahor. Ak sú veľké tak je ešte prekrojíme. Použila som 2 ks 7 dcl fľaše (domáci, ale môžete tiež kúpenej, ak ste v lete nenakladal). Dám piecť na 210 st. asi 20 min.

Plnka:

V šťave rozmiešame zlatý klas a uvaríme hustý puding. Maslo vymiešame s cukrom. Puding necháme vychladnúť. Puding po troške zašľahávame do masla. Vyšľaháme na hladký krém.
Krém natrieme na vychladnutý koláč. Polejeme čokoládovou polevou alebo posypeme nastrúhanou čokoládou.

Najlepšie recepty na dnes