plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dukáty zo zemiakového cesta plnené mäsovou plnkou: Rýchle a chutné jedlo, ktoré by na vašom jedálničku nemalo chýbať!

Vyskúšajte zemiaky pripraviť na tento spôsob a neoľutujete. Výborný recept z youtube, na dukátiky zo zemiakového cesta plnené chutnou mäsovou plnkou. Miluje ich celá rodina!

Potrebujeme:

7 väčších zemiakov

1 cibuľu

500 g mletého mäsa

25 g masla

160 g grahamovej múky

1 vajce

soľ, čierne mleté korenie, mletú papriku

rastlinný olej

Postup:

Zemiaky si očistíme, nakrájame a uvaríme v hrnci do mäkka.

Cibuľu si očistíme, nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji.

Pridáme mleté alebo na malé kúsky nakrájané mäso a restujeme spolu.

Osolíme, okoreníme, pridáme červenú papriku a premiešame.

Uvarené zemiaky scedíme a roztlačíme na kašu.

Primiešame maslo, vajce, múku, soľ, korenie a vypracujeme kompaktnú hmotu.

Z tej tvarujeme na pomúčenej doske malé placky, ktoré plníme mäsovou plnkou.

Tú dobre zabalíme a vytvarujeme dukátiky. 

Na panvicu si dáme olej, rozohrejeme a smažíme z oboch strán dozlatista.

Ukladáme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočnej mastnoty a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes