plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dúhové nanuky bez cukru a umelých farbív

Počas letných dní je u nás zvýšená spotreba mrazených dobrôt najrôznejšieho druhu. Niet sa čomu čudovať, veď všetky deti milujú ľadové pochúťky a priznám sa, že aj my s manželom často podľahneme kúzlu osviežujúcich dobrôt. Ak ste si však niekedy prečítali zloženie kupovanej zmrzliny či nanukov, určite mi dáte za pravdu, že nejde práve o „najzdravšie“ pochúťky. Množstvo cukru, konzervačných látok a pridaných farbív obsiahnutých v týchto dobrotách, by rozhodne namalo byť pravidelnou súčasťou detského jedálnička. Preto som sa rozhodla, že svojej rodine vyrobím domáce nanuky z čerstvého ovocia. Okrem toho, že tieto nanuky sú plné vitamínov, neobsahujú žiaden cukor, konzervanty či umelé prvky. A deti ich doslova milujú. Vyskúšajte aj vy lahodné dúhové nanuky plné zdravia, ktoré v obchodoch nekúpite!

Potrebujeme:

Formičky na zmrzliny (príp. čisté kelímky od jogurtov)

Drevené paličky na nanuky

2 kiwi

1  šálku čučoriedok

1 šálku jahôd

1 šálku pokrájaného manga

1 šálku pokrájaného melónu

1 šálku pokrájaného ananásu

Postup:

Každý druh ovocia jednotlivo rozmixujeme na hladké pyré a vložíme zvlášť do misiek.

Na dno pripravených formičiek dáme pár lyžičiek kiwového pyré a zapichneme doň drevenú paličku. Vložíme na 20 minúť do mrazničky.

Formičky vytiahneme a navrstvíme niekoľko lyžičiek jahodového pyré a opäť vložíme do mrazničky na 20 minút.

Rovnako postupujeme s mangovým, čučoriedkovým, melónovým a ananásovým pyré. Keď navrstvíme poslednú vrstvu pyré, nanuky vložíme do mrazničky minimálne na 2 hodiny.

Vyklápanie nanukov z formičiek si uľahčíme tak, že formičky vložíme pod tečúcu teplú vodu. Nanuky tak dostaneme jednoduchšie von.

pop

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: carujemeeatlocalgrown

 

Najlepšie recepty na dnes