plny-hrniec_transparent_negativ.png

Drožďová nátierka: Jednoduchá, rýchla a zdravá!

Výrazne aromatická, klasická nátierka našich detských čias.

Mama nám ju pripravovala hlavne do školy na desiatu.

 

 

Chutný recept na zdravú drožďovú nátierku z youtube kanála Dobré Recepty od Agi.

Potrebujeme:

84 g čerstvého droždia

2 vajcia

1 PL olivového oleja

1 PL masla

1 PL horčice

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

 

 

soľ

nové korenie

mleté čierne korenie

mletú rascu

pažítku

Postup:

 

 

Cibuľu nakrájame na malé kocky.

Na panvici zohrejeme olej.

Roztopíme maslo.

 

 

Cibuľu osmažíme dozlatista.

Ochutíme korením a rascou.

Dobre premiešame.

 

 

Do panvice potom rozdrvíme droždie.

Na miernom ohni za občasného miešania droždie rozpustíme.

 

 

Približne po dvoch minútach pridáme vajcia.

Dobre zamiešame.

Zmes osolíme a miešame.

 

 

Pridáme horčicu.

Premiešame.

Potom do zmesi pretlačíme cesnak.

 

 

Nakoniec nátierku dochutíme pažítkou a opäť premiešame.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes