VIANOČNÉ drobné pečivo – vynikajúci recept: Tieto koláčiky vydržia celé sviatky a nikdy ich nie je dosť!

Vynikajúce drobné pečivo na vianočné sviatky, ktoré má vždy veľký úspech.

Pečivo dlho vydrží a chutí naozaj vynikajúco, odporúčam.

Ak už sa pustíte do pečenia, určite ho spravte aspoň na 3 plechy, míňa sa obrovskou rýchlosťou. Ja som ho skúsila len včera a už sa všetko zjedlo do poslednej omrvinky. :)

Výborný recept mám od používateľky Frommykitchendotcom.

Potrebujeme:

150 g masla

80 g práškový cukor

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bal. vanilinový cukor

2 kusy žĺtko

240 g hladká múka (múky možno budete potrebovať trochu viac, riaďte sa podľa konzistencie cesta)

Na prevoňanie:

Vanilková aróma

Rumová aróma

Na plnenie:

Ďžem

Lekvár

Nutella

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

Ako prvé si v miske zmiešame zmäknuté maslo s práškovým a vanilkovým cukrom.

Keď je hmota jednotná, pokračujeme v pridávaní ďalších survín.

 

 

Najskôr vmiešame žĺtky.

Celkom na závaer pridáme do zmesi aj preosiatu múku a dobre premiešame.

Ak chcete krajšiu vôňu, pridajte aj áromu.

Ja som robila jeden plech s vanilkovou arómou a druhý s rumovou.

 

 

Rukami spracujeme hladké cesto.

Vypracujeme cesto do tvaru bochníka.

Z cesta odoberáme menšie kúsky a z nich formujeme guličky veľkosti asi 2 cm.

Ukladáme na plech s papierom.

 

Vezmeme drevenú varechu a koncom spravíme dierky.

Dierky budeme po upečení pečivka plniť džemom.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 10-13 minút.

Základom je, aby koláčiky ostali na vrchu biele, ale keď sú upečené, na spodnej strane už chytajú farbu.

Plnenie:

Keď pečivo vychladne, jamky naplníme džemom alebo lekvárom podľa chuti.

Najlepšie je džem aj lekvár pred plnením zahriať, aby sa s ním lepšie pracovalo.

Už som skúšala plniť aj nutellou a tiež bol výsledok výborný.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn-majka