Drobivý tvarohový koláč s ríbezľami

Jemné a drobivé cesto, ktoré je krehké a chrumkavé zároveň. Vynikajúco sa dopĺňa s jemným tvarohovým krémom a sviežim letným ovocím. Ale čo vám budeme rozprávať, najlepšie je jednoducho ho ochutnať! :-)

Jemné a drobivé cesto, ktoré je krehké a chrumkavé zároveň. Vynikajúco sa dopĺňa s jemným tvarohovým krémom a sviežim letným ovocím. Ale čo vám budeme rozprávať, najlepšie je jednoducho ho ochutnať! :-)

Potrebujeme:

Cesto:

180 g dobre vychladeného masla

280 g hladkej múky

1 lyžičku prášku do pečiva

100 g práškového cukru

...

Štipku soli

1 vajce

Náplň:

300 g kyslej smotany

100 g nízkotučného tvarohu

100 g kryštálového cukru

1 bal. vanilkového cukru

2 lyžice haldkej múky

1 vajce

250 g čiernych ríbezlí

100 g malín

Formu na pečenie s priemerom 26 cm

Postup:

Vychladené maslo nakrájame na malé kúsky a zmiešame s múkou, práškom do pečiva, cukrom a soľou. Vznikne nám drobivá zmes do ktorej pridáme 1 vajce. Ak je hmota stále príliš drobivá pridáme 1 lyžicu studenej vody.

Cesto vtlačíme do pripravenej formy tak, aby pokrývalo aj steny formy. Cesto popicháme vidličkou a vložíme na 30 minút do chladničky.

tWWZLDWslUM

gLFTYbWEaro

V miske vymiešame tvaroh s vajíčkom a oboma druhmi cukru. Pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame. Nakoniec postupne do hmoty vmiešame múku a vymiešame dohladka.

zi0PSWgetOA

Formu s cestom vyberieme s chladničky a dáme naň ovocie (môžeme posypať trochou cukru, keďže ovocie je kyselkavé). Na ovocie navrstvíme tvarohový krém, uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry.

w0PF3GxpT7k

Pečieme pri teplote 170 stupňov 45-50 minút. Koláč by mala mať na povrchu zlatistý nádych.

Koláč necháme vychladnúť vo forme a potom môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk