plny-hrniec_transparent_negativ.png

Drobený jahodový koláčik, ľahký ako obláčik!

Výborný drobený koláčik s jahodami a úžasným mascarpone krémom. Je výborný a potešíte ním celú rodinu.

Potrebujeme na koláč s priemerom 24 cm:

400 g hl. múky
70 g hnedého cukru
70 g kr. cukru
120 g masla nakrájaného na kocky
2 stredne veľké vajcia
7-8 g prášku do pečiva (môžete dať aj celý balíček)
Strúhanú kôru z 1/2 citróna
Štipku soli

Na krém:

500 g mascarpone (alebo jemného tvarohu)
2 stredne veľké vaječné žĺtky
120-130 g kr cukru (množstvo sa môže znížiť podľa vašej chuti)
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Jahodový džem
300 g jahôd

Postup:

Jahody umyjeme, nakrájame a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Maslo zmiešame s cukrom, múkou a pridáme aj ostatné prísady tak, aby nám vznikla drobivá zmes. Pracujeme rýchlo, aby sa cesto príliš nezahrialo.

Formu s priemerom 24 cm si vystelieme papierom na pečenie. Vezmeme polovicu drobivej zmesi a navrstvíme na dno a po stranách – len zľahka zatlačíme rukou, alebo lyžicou.

Cesto potrieme džemom. Teraz nasleduje vrstva krému (jednoducho naň spolu vymiešame všetky prísady a na vrch uložíme kúsky jahôd. Na vrch nadrobíme zvyšné cesto.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 45 minút. Potom necháme koláčik celkom vychladnúť a ideálne aj vychladiť. Koláčik na druhý deň ešte lepší, ako keď je čerstvo upečený.

zdroj: hovogliadidolce

Najlepšie recepty na dnes