Drobenkový koláč s pudingom a jahodami: Nerobíte žiadne cesto – len nadrobiť na plech a zaliať pudingom, najlepší koláč na svete!

Nejde o koláč z klasického cesta, ale o sypaný, alebo mrvený koláč, pretože jeho základom je mrvenička. Koláčik je naozaj výborný a veľmi šťavnatý!

Nejde o koláč z klasického cesta, ale o sypaný, alebo mrvený koláč, pretože jeho základom je mrvenička. Koláčik je naozaj výborný a veľmi šťavnatý!

Potrebujeme:

Na posýpku:

600 g polohrubej múky

250 g práškového cukru

250 g Hery

1 vajce

...

1 vanilkový cukor

1 prášok do pečiva

Na puding:

1 l mlieka

2 vanilkové pudingy

4 lyžice cukru jahody (čerstvé, mrazené, zavárané)

Postup:

Z mlieka, pudingových práškov a 4 lyžíc práškového cukru uvaríme puding.

Z ostatných prísad vytvorte posýpku (zmiešame múku, práškový cukor, vanilkový cukor, vajce, heru aj prášok do pečiva). Na plech, vyložený papierom na pečenie, rozložte dve tretiny mrveničky, zalejte uvareným teplým pudingom, poukladajte jahodami a zasypte zvyšným množstvom mrveničky.

Pečte v stredne vyhriatej rúre 40 až 50 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)