Drobenkový koláč s jablkami podľa mojej mamy: Stačí nasypať na plech a uložiť ovocie – úžasný koláč bez práce!

Keď nám na dvore začínajú dozrievať prvé jablká, vždy sa už neviem dočkať, kedy spravíme tento koláčik. Je veľmi jednoduchý, šťavnatý a taký chutný, že si určite dáte dupľu. 

Keď nám na dvore začínajú dozrievať prvé jablká, vždy sa už neviem dočkať, kedy spravíme tento koláčik. Je veľmi jednoduchý, šťavnatý a taký chutný, že si určite dáte dupľu.

Potrebujeme:

300 g hladkej múky

3 lyžičky prášku do pečiva

1 vajce

150 g cukru

100 g masla

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

750 g jabĺk

môžeme pridať hrozienka

2 lyžice práškového cukru

tuk a strúhanku na formu

Postup:

Muku preosejeme s práškom do pečiva. Pridám vajce, cukor, maslo a medzi prstami vypracujeme posýpku.

Tortovú formu vymastíme maslom, vysypeme strúhanku a naplníme polovicou drobenkového cesta. Dobre pritlačíme a vytvoríme okraj.

Jablká ošúpeme, rozštvrtíme a odstránime jadrovníkov. Rozkrájame ich na plátky a rozložíme na korpus.

Navrch nasypeme Zvyšný posýpka a poprášime ju 1 lyžica práškového cukru.

Pečieme cca 40 min.