Keď nám na dvore začínajú dozrievať prvé jablká, vždy sa už neviem dočkať, kedy spravíme tento koláčik. Je veľmi jednoduchý, šťavnatý a taký chutný, že si určite dáte dupľu.
Potrebujeme:
300 g hladkej múky
3 lyžičky prášku do pečiva
1 vajce
150 g cukru
100 g masla
750 g jabĺk
môžeme pridať hrozienka
2 lyžice práškového cukru
tuk a strúhanku na formu
Postup:
Muku preosejeme s práškom do pečiva. Pridám vajce, cukor, maslo a medzi prstami vypracujeme posýpku.
Tortovú formu vymastíme maslom, vysypeme strúhanku a naplníme polovicou drobenkového cesta. Dobre pritlačíme a vytvoríme okraj.
Jablká ošúpeme, rozštvrtíme a odstránime jadrovníkov. Rozkrájame ich na plátky a rozložíme na korpus.
Navrch nasypeme Zvyšný posýpka a poprášime ju 1 lyžica práškového cukru.
Pečieme cca 40 min.