Recepty od Ivanky skúšam veľmi rada, pretože vždy sú veľmi chutné a dajú sa ľahko pripraviť. Rovnako, ako tento koláčik. Je nesmierne osviežujúci a krémový. Ak máte radi tvaroh, je to recept priamo pre vás.
Potrebujeme:
Drobenka (cesto):
250 g polohrubej múky
100 g práškového cukru
100 g masla
1/2 prášku do pečiva
Plnka:
500 g mäkkého tvarohu (kocky v alobale)
180 g kyslej smotany
200 ml mlieka
120 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
1 bal. vanilkový pudingový prášok
Ovocie: ríbezle, alebo iné bobule
Postup:
Zo surovín na cesto urobíme drobenku. Suroviny na náplň vymiešame v miske dohladka. Dno tortovej formy (priemer 26 cm), alebo malého plechu na pečenie vyložíme papierom.
3/4 drobenky nasypeme do formy, natrieme plnku, posypeme ríbezľami a zvyškom drobenky. Pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C asi 45 minút.
Na obrázku je koláč z dvojitej dávky na klasickom plechu.
zdroj: mimibazar/Ivana N. (Spero)