plny-hrniec_transparent_negativ.png

Drobenkový koláč pre milovníkov tvarohu – úžasný a rýchly: Na toto sa nechytá ani drahý chceesecake z cukrárne!

Recepty od Ivanky skúšam veľmi rada, pretože vždy sú veľmi chutné a dajú sa ľahko pripraviť. Rovnako, ako tento koláčik. Je nesmierne osviežujúci a krémový. Ak máte radi tvaroh, je to recept priamo pre vás. 

Recepty od Ivanky skúšam veľmi rada, pretože vždy sú veľmi chutné a dajú sa ľahko pripraviť. Rovnako, ako tento koláčik. Je nesmierne osviežujúci a krémový. Ak máte radi tvaroh, je to recept priamo pre vás.

Potrebujeme:

Drobenka (cesto):

250 g polohrubej múky

100 g práškového cukru

100 g masla

1/2 prášku do pečiva

Plnka:

500 g mäkkého tvarohu (kocky v alobale)

180 g kyslej smotany

200 ml mlieka

120 g práškového cukru

1 vanilkový cukor

1 bal. vanilkový pudingový prášok

Ovocie: ríbezle, alebo iné bobule

Postup:

Zo surovín na cesto urobíme drobenku. Suroviny na náplň vymiešame v miske dohladka. Dno tortovej formy (priemer 26 cm), alebo malého plechu na pečenie vyložíme papierom.

3/4 drobenky nasypeme do formy, natrieme plnku, posypeme ríbezľami a zvyškom drobenky. Pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C asi 45 minút.

Na obrázku je koláč z dvojitej dávky na klasickom plechu.

zdroj: mimibazar/Ivana N. (Spero)

Najlepšie recepty na dnes