Drevorubačska bašta: Vrstvený bravčový pekáč so zemiakmi, cibuľkou a takou výboronou omáčkou, že ju budete vyjedať priamo z plechu!

Ak máte radi rýchle recepty z jedného plechu, tento nápad vás určite poteší. Je to veľmi veľká pochúťka.

Ak máte radi rýchle recepty z jedného plechu, tento nápad vás určite poteší. Je to veľmi veľká pochúťka.

Potrebujeme:

500 g bravčového mäsa (stehno,karé, aj krkovička)

1 cibuľu nakrájanú na kolieska

250 g majonézy

5 zemiakov

150 g tvrdého syra

...

1 bambino

Soľ, korenie

1 strúčik cesnaku

5 veľkých zemiakov nakrájaných na plátky

Postup:

Mäso ochutíme soľou a korením a necháme chvíľu odležať, kým sa nepripravíme ostatné prísady.

Nakrájame si zemiaky aj cibuľu a začneme vrstviť na pekáč. Pekáč vymastíme bravčovou masťou, uložíme 1/2 zemiakov, osolíme, okoreníme a pokračujeme 1/2 cibuľky. Uložíme aj polovicu plátkov mäska a nakoniec aj 1/2 majonézovej zmesi (majonéza zmiešaná s taveným syrom, strúhaným syrom a cesnakom). Celý postup ešte raz zopakujeme a naklonenie vložíme do vyhriatej rúry, kde pri teplote 190 stupňov pečieme 1 hodinu. Prvú pol hodinu môžeme piecť pod alobalom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)