plny-hrniec_transparent_negativ.png

Drevorubačský kastról: Bravčové mäsko s ryžou, cibuľkou a oblohou z jednej misy – fantastické papanie!

Výborné jedlo z jedného kostróla - rýchlo, jednoducho a nesmierne chutne. A čo je najlepšie, ryžu netreba predvárať, uvarí sa v rúre.

Výborné jedlo z jedného kostróla – rýchlo, jednoducho a nesmierne chutne. A čo je najlepšie, ryžu netreba predvárať, uvarí sa v rúre.

Potrebujeme:

1 kg bravčového karé nakrájaného na pláty (môžu byť aj kuracie prsia, kuracie stehná, prípadne mix)

1 hrnček ryže (použila som veľký hrnček s obejmom 3,5 dl)

2-3 kusy červenej papriky

8-9 cherry paradajok – nakrájaných

3-4 veľké cibuľky – nakrájaných na kolieska

Olej

Soľ, korenie, rascu – prípadne iné koreniny podľa chuti

Postup:

Mäso umyjeme nasolíme a nakoreníme, pokvapkáme olejom a necháme chvíľu marinovať. Potom mäsko sprudka osmažíme na panvici z oboch strán tak, aby sa zatiahlo.

Na vymastený pekáč uložíme papriky a posypeme ryžou – ryžu si ochutíme soľou (prípadne aj kari korením). Na ryžu uložíme nakrájanú cibuľku a nakrájané rajčiny. Potom príde vrstva mäska opäť cibuľka a rajčiny. Potom opäť uložíme kúsky mäsa a ak zvýšilo rajčiny a cibuľka, tak aj tie. Teraz je nutné podliať dostatkom vody alebo vývarom a dáme variť. Ja som dávala ryžu celkom suchú.

Prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 190 – 200 stupňov. Pečieme asi 90 minút, podľa toho, akú veľkú dávku jedla robíte. Po hodine skontrolujte ryžu, aby ste vedeli, či treba podliať, prípadne ako dlho je ešte treba nechať piecť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes