plny-hrniec_transparent_negativ.png

Drevorubačská fazuľová polievka: Hustá, nesmierne chutná a pritom jednoduchá – varím ju v najväčšom hrnci!

Milovníci sýtych a chutných polievok si túto hustú fazuľovú polievku nenechajú ujsť.

 

 

Je silná ako hrom, ako dynamit – výdatná delikatesa s hustou konzistenciou, mäkučkým mäsom, ľahkou pikantnosťou a cesnakovým nádychom vás dostane do kolien.

Vynikajúci recept na najchutnejšiu hustú fazuľovú polievku z youtube kanála Český rozhlas.

Potrebujeme:

350 g veľkej bielej fazule

2 l vody

750 g údených bravčových rebier z kotlety

3 bobkové listy

7 zrniek čierneho korenia

3 zrnká nového korenia

1/2 malej sušenej feferónky

1 ČL soli

500 ml mlieka

2 vrchovaté PL hladkej múky

2 paprikové klobásky

1/2 cibule

2 PL masti

1 strúčik cesnaku

1 PL octu

Postup:

Fazule vopred namočíme. Do hrnca k napučaný fazuliam dolejeme dva litre vody.

Pridáme údené rebrá.

 

 

Ďalej pridáme bobkový list, zrnká čierneho a nového korenia.

Prihodíme sušenú feferónku, osolíme.

Pod pokrievkou varíme 75 minút domäkka.

Po uplynutí doby vyberieme uvarené bravčové rebrá a vývar scedíme.

V samostatnej nádobe dôkladne metličkou zmiešame mlieko s múkou.

 

 

Za stáleho miešania vlejeme mlieko s múkou do scedeného vývaru.

Prevaríme minimálne 20 minút.

Mäso z údených rebier oberieme a nakrájame.

Pokrájané mäso pridáme do polievky. Vo vode povaríme klobásu 15 minút.

Nakrájame na polovičné kolieska, pridáme do hrnca a prevaríme.

 

 

Na panvici roztopíme masť.

Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a do zlatista osmažíme. Osmaženú cibuľu pridáme do polievky.

Na tvrdej podložke roztlačíme cesnak s trochou soli a ochutíme ním polievku. Povaríme ďalších 10 minút.

Nakoniec pridáme ocot a premiešame.

Hotovo, môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes