Milovníci sýtych a chutných polievok si túto hustú fazuľovú polievku nenechajú ujsť.
Je silná ako hrom, ako dynamit – výdatná delikatesa s hustou konzistenciou, mäkučkým mäsom, ľahkou pikantnosťou a cesnakovým nádychom vás dostane do kolien.
Vynikajúci recept na najchutnejšiu hustú fazuľovú polievku z youtube kanála Český rozhlas.
Potrebujeme:
350 g veľkej bielej fazule
2 l vody
750 g údených bravčových rebier z kotlety
3 bobkové listy
7 zrniek čierneho korenia
3 zrnká nového korenia
1/2 malej sušenej feferónky
1 ČL soli
500 ml mlieka
2 vrchovaté PL hladkej múky
2 paprikové klobásky
1/2 cibule
2 PL masti
1 strúčik cesnaku
1 PL octu
Postup:
Fazule vopred namočíme. Do hrnca k napučaný fazuliam dolejeme dva litre vody.
Pridáme údené rebrá.
Ďalej pridáme bobkový list, zrnká čierneho a nového korenia.
Prihodíme sušenú feferónku, osolíme.
Pod pokrievkou varíme 75 minút domäkka.
Po uplynutí doby vyberieme uvarené bravčové rebrá a vývar scedíme.
V samostatnej nádobe dôkladne metličkou zmiešame mlieko s múkou.
Za stáleho miešania vlejeme mlieko s múkou do scedeného vývaru.
Prevaríme minimálne 20 minút.
Mäso z údených rebier oberieme a nakrájame.
Pokrájané mäso pridáme do polievky. Vo vode povaríme klobásu 15 minút.
Nakrájame na polovičné kolieska, pridáme do hrnca a prevaríme.
Na panvici roztopíme masť.
Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a do zlatista osmažíme. Osmaženú cibuľu pridáme do polievky.
Na tvrdej podložke roztlačíme cesnak s trochou soli a ochutíme ním polievku. Povaríme ďalších 10 minút.
Nakoniec pridáme ocot a premiešame.
Hotovo, môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: