plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáci trik na fantasticky šťavnaté a jemné rezne: Skúste to už dnes, keď pôjdete obaľovať, tá chuť sa nedá opísať!

Ak máte rovnako ako ja problém, že bravčové rezne sú nie vždy také šťavnaté a chutné, ako by mali byť, tento nápad sa vám bude veľmi hodiť.

 

 

Jeho autorkou je pani Marcela Smatlakova Durinová.

Rezne sú zakaždým krásne šťavnaté a mäkučké.

Navyše, takto pripravené mäsko nemusíte len obaľovať v trojobale, môžete ho napríklad opekať, restovať, piecť ale napríklad aj grilovať.

Odporúčam to každému.

 

 

Foto: pixabay

Potrebujeme:

Mäso na rezne (bravčové, kuracie, teľacie…)

Kyslú smtoanu alebo biely jogurt

Mlieko

Soľ

Korenie

Olivový olej

Postup:

 

Postup uvádzam tak, ako ho popísala autorka pani Marcela.

 

Samozrejme, množstvo ingrediencií je potrebné prispôsobiť podľa objemu surovín. 

 

Foto: pixabay

 

„Ženičky, gazdinky ak chcete , aby ste ostali bravčové a kuracie rezne šťavnaté, tak ich jemne naklepete nasolíte dajte do misy pokvapkajte olivovým olejom zalejete asi tak 4 dcl mliekom.

 

Pridáte 3 lyžice kyslej smotany, alebo bieleho jogurtu a necháte v tomto páci asi tak 2 – 4 hodinky – je ale dobré keď sú v páci aj celú noc.

 

A môžete vyprážať, opekať, na čo máte chuť. 

Finta na dokonalé rezne od šéfa

 

 

Dobrý deň, chcem sa podeliť o jeden starý zlepšovák šéfkuchára , ktorý radím všetkým gazdinkám.

 

Ak sa vám stáva, že rezne nie sú zakaždým rovnaké – myslím tým rovnako dobré, chrumkavé, šťavnaté a pritom krásne napufkané – toto určite využijete.

 

Mne to poradil pán šéfkuchár  ešte za bývalého režimu a používam to odvtedy stále, moje rezne sú po celej rodine známe, ako tie krásne nafúknuté. :-)

Ako na to?

 

Neverte, že musíte mať nutne len fritézu a špeciálnu strúhanku, dá sa to aj na obyčajnej panvici.

 

Postup je veľmi jednoduchý.

 

Naklepené a nasolené rezne (ja najčastejšie robím z bravčového karé) treba namočiť do mlieka (ja dávam tak na hodinku, ideálne je však nechať cez noc).

 

Rezne mlieko vypijú a budú jemné a zachovajú si šťavnatosť.

 

 

2 hlavné zásady pri obaľovaní – do vajíčok trochu piva a múka polohrubá. Obaľujeme nasledovne – do múky, do vajíčka s pivom, zase do múky, do vajíčka a až potom strúhanku.

 

Také sú nafúknuté a mäkučké, že sa začnú zbiehať slinky, len ich vidíte.

 

Robím to takto už 40 rokov a moje rezne sú po celej rodine preslávené.

 

Vždy sú presne rovnaké – šťavnaté, trojobal chrumkavý a krásne nafúknutý. Ešte musím dodať, že vyprážam výlučne na bravčovej masti.

 

Prajem všetko dobré. :-)

Milada Vavrincová

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes