Vynikajúci domáci recept podľa receptu z youtube. Je fantasticky chutný a chrumkavý aj na druhý deň.
Potrebujeme:
500 g chlebovej múky
1 bal. sušeného droždia
350 ml vlažného mlieka
1 lyžička soli
1 polievková lyžica cukru
Postup:
Droždie vložíme do pohára s trochou vlažného mlieka a trochou cukru, aby nakysli.
Múku, soľ, cukor zmiešame dokopy, mlieko zohrejeme, aby bolo vlažné, nie horúce, pridáme kvások a vypracujeme cesto.
Misku, v ktorej ste miesili cesto, nechajte stáť pol hodiny. Znova potom premieste a nechajte stáť 1 hodinu.
Po hodine cesto rozdelíme na dve časti.
Prvú časť rozvaľkáme valčekom a hornú časť narežeme nožom ako na obrázku.
Cesto zavinieme ako roládu a dáme do misy.
To isté urobíme aj s druhou časťou. Natrieme olejom a necháme asi 1/2 hodiny kysnúť na plechu.
Pečieme 20-25 minút vo vyhriatej rúre na teplotu asi 200 stupňov, chlebík treba sledovať.
Po upečení ešte zľahka potrieme olejom.