Domáci chlebík ako z pekárne: Lacný, jednoduchý a dokonale chrumkavý – zvládne ho aj začiatočník!

Vynikajúci domáci recept podľa receptu z youtube. Je fantasticky chutný a chrumkavý aj na druhý deň.

Potrebujeme:

500 g chlebovej múky

1 bal. sušeného droždia

350 ml vlažného mlieka

1 lyžička soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 polievková lyžica cukru

Postup:

Droždie vložíme do pohára s trochou vlažného mlieka a trochou cukru, aby nakysli.

Múku, soľ, cukor zmiešame dokopy, mlieko zohrejeme, aby bolo vlažné, nie horúce, pridáme kvások a vypracujeme cesto.

Misku, v ktorej ste miesili cesto, nechajte stáť pol hodiny. Znova potom premieste a nechajte stáť 1 hodinu.

Po hodine cesto rozdelíme na dve časti.

Prvú časť rozvaľkáme valčekom a hornú časť narežeme nožom ako na obrázku.

Cesto zavinieme ako roládu a dáme do misy.

To isté urobíme aj s druhou časťou. Natrieme olejom a necháme asi 1/2 hodiny kysnúť na plechu.

Pečieme 20-25 minút vo vyhriatej rúre na teplotu asi 200 stupňov, chlebík treba sledovať.

Po upečení ešte zľahka potrieme olejom.