500 g tvarohu, 60 g masla a 1 vajce: Dajte to na noc do chladničky a ráno máte najväčiu pochúťku k pečivo aj na jednohubky!

Príprava Vám zaberie len 10 minút.

Domáci tavený syr si teraz vyrobíte jednoducho aj doma. Je veľmi jemný, krémový a oveľa zdravší ako ten z obchodu! Skúste ho natrieť napríklad na jednohubky, ozdobte petržlenovou vňaťou a máte občerstvenie ako lusk!

Potrebujeme:

500 g jemného tvarohu
60 g masla
1/2 ČL soli
1/2 ČL jedlej sódy
1 vajce

Postup:

Tvaroh vložte do misky a vymixujte mixérom do hladka. Potom pridajte vajce, soľ a sódu. Vymiešajte a preložte na panvicu. Pozor! Panvica musí byť z nehrdzavejúcej ocele. Dajte na sporák a pri nízkom ohreve zohrievajte a stále miešajte. Potom pridajte maslo a stále miešajte, kým nevznikne homogénna zmes. Tekutú hmotu nalejte do téglika a nechajte v chladničke stuhnúť. Hotovo! Natrite na chleba, alebo bagetu. Dobrú chuť!

Náš TIP: Syr si môžete ochutiť napríklad pažítkou, cesnakom, alebo inými surovinami, ktoré máte radi