Naučila som recept na tento na rýchly domáci syr, ktorý je mimoriadne jednoduchý a pripravíte bez syridla. Ja ho robím minimálne raz za týždeň a doma má veľmi veľký úspech. Odporúčam ho aj vám, určite budete spokojní.

Podľa návodu z youtube ho zvládnete hravo.

Potrebujeme:

1 liter mlieka

1 kg tvarohu (5% tuku alebo viac)

Postup:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Do mlieka pridáme tvaroh, preložíme na plameň.

Zahrievajte na miernom ohni, kým sa srvátka nezačne oddeľovať (nevarte!).

Tvaroh preceďte cez jemné sitko a dve vrstvy tenkej látky.

Dôkladne postláčajte.

Vyberte ho z gázy – mal by mať tvar bochníčka.

Pridajte 30 g rozpusteného masla 1 lyžička soli 1 čajová lyžička sódy bikarbóny.

Dobre premiešajte a varte za stáleho miešania na vodnom kúpeli, kým sa tvaroh neroztopí.

Pripravíme si 500 ml plastovú nádobu.

Necháme vychladnúť, najlepšie v chladničke aspoň 30 minút.

Syr je vynikajúci.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

VIDEONÁVOD

Témy:


Pridajte svoj komentár