Vyrobila som vynikajúci domáci syr LEN z 1 litra mlieka a 1 citrónu: Všetci doma sú z neho nadšení – TU je recept!

Čím ďalej tým viac ľudí sa zameriava na čerstvú domácu stravu. Nie je problém uvariť akékoľvek jedlo, upiecť domáci chlieb a teraz môžete mať celkom jednoducho aj svoj vlastný domáci syr. Stačí postupovať podľa tohto overeného receptu z youtube.

Čím ďalej tým viac ľudí sa zameriava na čerstvú domácu stravu.

 

 

Nie je problém uvariť akékoľvek jedlo, upiecť domáci chlieb a teraz môžete mať celkom jednoducho aj svoj vlastný domáci syr.

Stačí postupovať podľa tohto overeného receptu z Cocina fácil con MJ.

...

 

 

Recept na vynikajúci domáci hrnčekový chlebík nájdete TU 

Potrebujeme:

1,5 l čersvého pasterizovaného mlieka (kravského)

45 ml citrónovej šťavy (približne 1 veľký citrón)

teplomer

Postup:

 

 

Mlieko si nalejeme do hrnca a dáme na sporák.

Ponoríme doňho teplomer.

Budeme ho zohrievať až kým nedosiahne teplotu 90 °C.

 

 

Keď dosiahne mlieko túto teplotu, okamžite sporák vypneme.

Teraz pridáme citrónovú šťavu.

Dobre premiešame.

 

 

A necháme stáť pol hodinu pod pokrievkou.

Medzitým si pripravíme sitko, ktoré ešte prekryjeme gázou alebo bavlnenou utierkou.

Obsah hrnca vylejeme do sitka a precedíme.

 

 

Môžeme pridať obľúbené bylinky, soľ a pod.

Vodu zlejeme a syr necháme v sitku nad miskou odpočívať 6 hodín v chladničke.

Potom si zoberieme malú plastovú misku.

 

 

Vložíme do kríža 2 prúžky papiera na pečenie, aby sa nám syr následne ľahšie vyberal.

Natlačíme ho do misky.

Potom ho pomocou tanierika a prúžkou papiera vyklopíme.

 

 

Vďaka miske bude mať syr pekný tvar.

Syr vydrží v chladničke čerstvý až 3 dni.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay