Domáci syr Lučina pripravený za 5 minút

34

Tiež zbožňujete nadýchaný smotanový syr Lučina? Môžete ho zmiešať s čerstvými bylinkami, alebo napríklad pripraviť z neho fantastický dezert. Ukážeme vám, ako jednoducho si môžete vyrobiť u vás doma. Domáci syr Lučina chutí skvele a je pritom 4x lacnejší ako originál.

Potrebujeme:

200 g smotany na šľahanie 33%

200 g kyslej smotany

500 g hustého bieleho jogurtu – ideálne gréckeho

½ lyžičky soli

Postup:

Je to veľmi jednoduché, stačí len zmiešať všetky ingrediencie a preliať do cedníka, ktorý si vystelieme čistou plienkou alebo iným kusom čistého plátna. Preložíme do vyššej misky, aby mohla tekutina odkvapkávať a necháme niekoľko hodín – ideálne cez noc, odkvapkávať na chladnom mieste – v chladničke.

Potom stačí vyklopiť a môžeme používať. Vynikajúco chutí s čerstvým pečivom.

zdroj: liveinternet

Témy:


Pridajte svoj komentár