plny-hrniec_transparent_negativ.png

BERIEM 1 liter mlieka z obchodu a premením ho na 1,5 kilogramu DRAHÉHO syra Čedar: Chutí nám viac, ako ten z obchodu!

Vynikajúci recept na domáci syr, ktorý chuťovo pripomána drahý čedar.

Pravý čedar bez prísad palmového oleja je takmer nemožné zohnať na pultoch supermarketov a stojí úplne neprimerané peniaze.

Navyše, ten istý syr si viete vyrobiť priamo u vás v kuchyni z bežných ingrediencií a litra najbežnejšieho mlieka z obchodu.

 

 

Jednoduchý recept na vynikajúci domáci syr podľa portálu steaklovers.

Potrebujeme:

1 l mlieka

15 g masla

1 ČL soli

6 PL kukuričného škrobu

200 g akéhokoľvek lacného tvrdého syra

 

 

Postup:

Mlieko nalejeme do hrnca.

Hrniec ihneď položíme na sporák.

 

 

Pridáme soľ a maslo.

Potom do zmesi nastrúhame syr.

 

 

Nakoniec pridáme škrob.

Počas varenia miešame, kým sa ingrediencie úplne neroztopia.

 

 

Syr by mal zhustnúť.

Zmes nalejeme do prázdnej a čistej krabice od mlieka.

 

 

Krabicu vložíme na 6 hodín do chladničky.

Teraz je syr jehotový.

Počas fázy varenia skúste tiež do mlieka pridať svoje obľúbené korenie.

 

 

Prípadne môžete pridať obľúbené bylinky.

To vám umožní získať zakaždým novú chuť syra.

Odporúčam skúsiť ju napríklad s pálivým korením.

Bonus: Najlacnejší domáci syr

Pripravte si doma úžasne jednoduchý syr len z pár bežných ingrediencií.

Samotná príprava vám vôbec nezaberie veľa času a výsledný produkt vás veľmi milo prekvapí.

 

 

Bleskový a nenáročný recept z youtube kanála Anastasia – Ricette FACILI e VELOCI na najchutnejší domáci syr.

Základom sú dve lacné prísady – mlieko a citrónová šťava, ktorá sa dá nahradiť octom.

Potrebujeme:

1 l plnotučného mlieka

2 PL citrónovej šťavy

Ďalej:

soľ

cukor

Syr sa dá ozvláštniť aj koreninami a obľúbenými bylinkami

Postup:

Do hrnca nalejeme mlieko.

 

 

Hrniec položíme na sporák.

Počas varenia pridáme soľ, cukor a citrónovú šťavu.

Ak nemáte poruke citrónovú šťavu, môžete ju nahradiť octom.

 

 

Mlieko dôkladne miešame lyžicou.

Keď sa začnú vytvárať hrudky.

Hrniec odstavíme.

 

 

Mlieko ešte za horúca precedíme cez sitko do misky.

Srvátku necháme úplne odtiecť.

V žiadnom prípade ju nevylievame.

 

 

Je veľmi zdravá.

Srvátka sa dá vypiť, prípadne použiť napríklad pri pečení a varení.

Vynikajúca je ako prísada do kysnutého cesta.

 

 

Syr vo forme vložíme do chladničky na 3-4 hodiny.

Po vybratí môžeme servírovať.

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes